Банята е подвластна на елемента земя

Последна редакция на 16/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 647 пъти

Краят на турнето ни из този модерен апартамент в китайски стил ни отваря вратите към банята, която пък е подвластна на елемента земя. Благодарение на последния, освен да се погрижат за хигиената си, домакините имат възможност да приземят тук всички идеи и мисли от деня, да ги разгледат трезво и да извлекат най-доброто от тях. Преградна стена буквално изважда мивката извън частта с душ-кабината и така тя може да се разглежда и като самостоятелен фрагмент.

Ако имат място елементите от китайските традиции и във вашия модерен дом, можете лесно да ги поканите още със следващия планиран ремонт. Обсъдете го с половинката и децата и споделете идеите си с доказали се архитекти, като заявите своя проект напълно безплатно в MaistorPlus. Сравнете оферти от изпълнители и препоръки от предишни клиенти и направете перфектния за вас избор.

Свързано:

Идеи за баня Традицията среща съвремието в модерен апартамент в китайски стил

Снимката, която ще разгледаме тук, е на малка баня в азиатски стил, като последният още по-ясно може да бъде конкретизиран като китайски. За него е типично присъствието на поне един елемент от китайската астрология във всяко помещение и в случая това е елемента земя, на който скромна компания прави и елемента метал. Първият е превзел изцяло пода и стените. Сами можете да забележите, че за тях са избрани големи плочки от мрамор в сиви и кафяви нюанси и асоциацията с камък идва съвсем естествено. В рамките на малкото налично пространство умело са обособени две зони. Лявата е определена за тоалетната, в която, на стената отсреща, виждаме монтирана бяла конзолна тоалетна чиния, с обла форма. Вляво от последната е метална поставка за тоалетна хартия, а над чинията има средно голямо вертикално огледало, до което се вижда нежна декорация от клонче с жълто-зелени листа. В дясната половина на банята е зоната за къпане, представляваща душ-кабина, отделена с прозрачни стъклени прегради. Душът в така обособената душ-кабина е едва забележим на фона на стените, облепени с мраморни плочки. За максимално удобство водата потича управлявана от функционален смесител, а самият душ е тип слушалка, като е поставен на монтирана за стената вертикална метална стойка. Любопитното е, че мивката е изнесена извън банята, макар и да е непосредствено до нея вляво, отделена от една стена. Мивката е с разлато кръгло бяло корито, над което има голямо и високо огледало, а плотът и стените около нея са мраморни.