Свежест и простор в банята

Последна редакция на 19/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 2 886 пъти

Банята е тази част от дома, която трябва да бъде удобно и практично обзаведена, винаги в чист и добре уреден вид, а цветовата гама - да внася свежо и добро настроение. Традиционният снежнобял цвят за стените обаче може да бъде заменен с по-цветни нюанси. Зеленото е оригинален избор, ако искате да поканите природата в банята. Може също да експериментирате като съчетаете различни тонове - светло и тъмно, тюркоазни детайли или по-искрящи елементи.

Ако обичате цветя, не пропускайте да прибавите към декорацията на банята декоративни или живи саксийни цветя. Ако сте перфекционисти, зелените багри ще преобладават и при останалите аксесоари - кърпите и хавлиите, поставката за паста и четка за зъби, дори и осветлението - експериментирайте с малки вградени луни, внасяща задушевна зелена атмосфера.

Свързано:

Идеи за баня Зашеметяващо зелено в интериора на дома

Свежестта в банята трябва да бъде водеща и винаги част от атмосферата на помещението, и точно поради тази причина, ви представяме колаж от три снимки, където на фокус са различни части от банята - релаксиращата и успокояваща вана, зоната на мивката и мултифункционалните рафтчета, а също и побраната тоалетна непосредствено до душа. Зеленият цвят е основен и в трите помещения, а различните му нюанси създават усещане за динамичност и приветливост. На снимката вляво ви представяме една добре разположена и подредена мивка, придружена от малки шкафчета за необходимите в банята принадлежности, а на стената отгоре виждаме класическо огледало, чиято бяла рамка красиво контрастира на свежия природен фон. Жълтите светлини са оригинален избор, който придава разчупен облик на помещението, а кръгла малка изтривалка придава уют, покривайки пода пред мивката. От дясната страна на снимката виждаме други две помещения - зеленото отново е основен акцент, а приятно настроение витае в атмосферата. Насладете се на дизайнерската вана, която е уникално съчетана с естествени природни елементи - зеленина, покрила цялата стена отзад. А също и на практичното малко помещение отдолу, което е побрало зоната на мивката и тоалетната непосредствено една до друга - но благодарение на правоъгълния прозорец, слънчевите лъчи лесно могат да озарят тревисто зеления цвят на стените. Изобилие от шкафчета виждаме под умивалника, а белият цвят на елементите от обзавеждането се съчетава отлично със зеления интериор. Стената е заета от кръгло огледало, а също и практична стенна лампа, а отсреща виждаме и част от завесата за баня, която отделя душа от останалата част от мокрото помещение.