7. Нюанси на сивото

Последна редакция на 29/03/2024 от Ани Атанасова

Подобно на миналата година, сивото отново ще бъде предпочитан цвят за баня за 2015. Ако това не си ви се нрави, винаги можете да добавите някакъв цветен орнамент или пък растение, които биха поразчупили атмосферата.

  • Истината е, че сивият фон се разбира много добре с жълтите акценти, така че непременно опитайте тази комбинация.
  • Ако пък предпочитате да внесете повече страст в хигиенното си помещение, не се колебайте да използвате червени елементи, но в умерени дози.
  • Дори да не ви се вярва, сивата гама се съчетава доста успешно и с дървени аксесоари, като заедно те създават неповторима топла атмосфера.

Свързано:

Идеи за баня 14 тенденции за дизайн на баня през 2015г.

Нека разгледаме тази красива баня, която е едновременно просторна и оригинално обзаведена. Дизайнът й е изцяло в сиво и бяло, като подовата настилка и таванът са снежнобели, а стените, заедно с елементи от обзавеждането, са изцяло в наситено сиви нюанси. Квадратната площ на помещението е голяма, което предразполага позиционирането на повече елементи. На преден план, вдясно виждаме зоната на мивката, където снежнобял умивалник с квадратен дизайн е позициониран върху масивен плот. Пространството отдолу е използвано много рационално - чекмеджета и рафтове с наситено сив цвят побират всички тоалетни принадлежности, чисти кърпи и хавлии, аксесоари за баня. Огледалото е с интересен дизайн, и е разположено по цялата дължина на стената зад мивката. Много умело е съчетан тъмносивият цвят в интериора с просторния прозорец в дъното. Естествената светлина и слънчеви лъчи лесно могат да достигнат до пределите на помещението, а за създаването на задушевна атмосфера служи вертикалната вътрешна щора. Свободностояща вана е позиционирана от лявата страна на помещението. Снежнобелият й дизайн се съчетава отлично с останалата част от интериора, а окачалката за кърпи е едновременно практична и нестандартна. Мека пътечка е постлана пред мивката, а дизайнерският стол е завършващият акцент, който превръща тази баня в истински шедьовър в сферата на интериорния дизайн.