Сменете някои от съоръженията и аксесоарите

Последна редакция на 20/04/2024 от Габриела Санчес
Източник | Видяно 1 953 пъти

Дори не предполагате колко различен ефект ще постигнете с нова мивка, шкафчета и огледало. Смяната на прозаично съоръжение, като тоалетната чиния, с нов, по-съвременен модел, също допринася за по-добрия облик на помещението. Помислете и за по-малките детайли и аксесоари - рамката на огледалото, кранчетата на чешмата, закачалките за кърпи. Фигурка на симпатично животинче, тролче, цвете или нещо абстрактно, но весело и цветно, поставено на полицата над мивката, ще прави със сигурност утрините ви по-усмихнати.

Подовата настилка на банята е подложена на различни разрушителни влияния и се поврежда лесно. Идеален начин да обновите помещението е да я смените. Спрете се на свежи цветове, които контрастират, но отиват на стените - банята ви просто ще грейне. Друга идея да промените облика на банята си е да освежите тавана. Най-лесно е да го пребоядисате в дежурното бяло, което всъщност би свършило добра работа. Ако желаете нещо по-оригинално - заложете на леко кремаво или бледо зелено, в зависимост от нюансите на вашата баня.

Още вдъхновения за обновяване на вашата баня може да видите на http://abvitra.com и на живо, в техните магазини на адрес София, бул. Евлоги Георгиев 54.

Свързано:

Идеи за баня Практични съвети за оптимално реновиране на банята с малък бюджет

Този колаж от две снимки представя фрагменти от две малки бани, при едната от които е заложено на мрамор в обзавеждането, а при другата - на естествено дърво. Започваме със снимката вляво, където е представена малка баня в съвременен стил. Тук подът е направен с настилка от големи, правоъгълни плочки в светло кафяв цвят. Кафяви са и две от стените, като при тях нюансът е по-тъмен. На лявата стена е монтирана мивката, която е бяла, с издължено, стигащо до пода корито, за което е избрана леко нестандартна форма. Над мивката са поставени две средно големи правоъгълни огледала без рамки. На отсрещната стена забелязваме закачалка с няколко бели хавлии на нея. Стената отсреща е облепена с бял мрамор и пред нея е намерено място за малка бяла вана. При банята, показана на снимката вдясно, също има засилено присъствия на кафявия цвят, тук обаче виждаме реално естествено дърво и много добра имитация на такова при стените, където плочките силно напомнят на необработени тъмни дървени дъски. Мивката е малка и бяла, за водата е предвиден смесител. Около мивката има тъмно кафяв плот, под който се забелязва шкаф за баня, изработен от светло дърво. Над мивката е поставен прозорец с бяла дограма, който обаче е с огледално стъкло и в него се отразява марка част от душ.