Практични съвети за оптимално реновиране на банята с малък бюджет

Последна редакция на 20/04/2024 от Габриела Санчес
Източник | Видяно 809 пъти

Когато не разполагате с много средства, не е необходимо да правите цялостен ремонт на банята, достатъчно е да обновите някои отделни детайли. Професионалистите от АБ Витра споделиха с нас няколко уникални и практични съвета как да постигнем лесно желания модернизиран изглед на банята.

Разнообразни варианти за оптическо увеличаване на пространството, които изискват лесни промени:

  • махнете завесата за душа, дори без да демонтирате корниза; оградете душа с прозрачна душ кабина или не го заграждайте изобщо;
  • поставете голямо огледало на вратата, което ще създава впечатление за повече пространство;
  • подмяната на няколко счупени плочки с други в оригинален цвят, комбинирани със смяна на завесата за душа и няколко добре подбрани аксесоара, може да придаде на банята азиатски, ориенталски и дори приказен облик.

Свързано:

Идеи за баня Практични съвети за оптимално реновиране на банята с малък бюджет

Този интересен колаж от четири снимки представя четири различни малки бани в съвременен стил и ни предоставя възможността да ги погледнем отгоре и така максимално добре да се запознаем с вътрешното им обзавеждане. Стартираме със снимката горе вляво, където банята залага на съчетание от светли тонове и морско сини акценти. Влизайки в тази баня през бялата врата, виждаме, че подът е с кремаво бели плочки. Подобен е нюансът и на плочките на стената вляво от входната врата, където се намира бялата тоалетна чиния. Вдясно от входната врата е мивката с бяло елипсовидно корито и кремаво бял плот, където има продукти за лична хигиена. Стената срещу вратата в двата си края е кремаво бяла, а по средата е на морско сини и черни ивици. Отделена със стъклени прегради, точно до мивката, е душ кабината. Стената, където е входната врата, е морско синя. Снимката горе вдясно е на баня съчетаваща нежни лилави цветове с нюанси на бялото. Поглеждайки през бялата входна врата, виждаме под с лилави плочки, веднага вдясно има висока бяла етажерка с открити рафтове, близо до етажерката има ъглова бяла вана. Вляво от ваната е поставена бяла мивка с елипсовидно корито и светъл шкаф за баня под нея. Над мивката е поставено кръгло огледало. На стената вляво от вратата има ъглова душ-кабина с прозрачни прегради, а до нея е бяла тоалетна чиния, моноблок. Банята на снимката долу вляво залага на кафяви тонове. Още входната врата е кафява, от естествено дърво и от нея директно стъпваме на плочки в светли и тъмни нюанси на кафявото, които продължават и към стените. Мивката е бяла, разположена вдясно от входната врата, а тоалетна чиния, също бяла, моноблок, е на отсрещната стена. Снимката долу вдясно е отново на баня, залагаща основно на кафявата гама. Вратата и тук е от естествено дърво, подът е с правоъгълни кафяви плочки. Вдясно от вратата е бяла тоалетна чиния, вляво е мивка с елипсовидно бяло корито, кремаво-бял плот около нея, дървен шкаф горе вдясно от мивката и правоъгълно огледало с дървена рамка. Срещу входа е поставена стандартна бяла вана.