Банята има собствен артистичен почерк

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 5 202 пъти

Банята е покрита с плочки в бяло и черно, чиято семпла натура е разчупена визуално от яркото присъствие на неоновите елементи и фигурите на пода. Душът тук е обособен в отделно кътче, до което стигаме посредством интересна стъклена врата. Останалата част от банята допълва доминиращата визия в целия дом – обзавеждането й впечатлява с изчистени линии и необикновени артистични детайли.

След като видяхте как едно компактно помещение може да се превърне в модерен и уютен дом, време e да приложите наученото и в своето жилище! За целта направете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и разгледайте офертите на най-добрите специалисти в областта!

Свързано:

Идеи за баня Ярки акценти и несравнима практичност в 28 кв.м.

Тук виждаме средно голяма баня в съвременен стил, в която черни, бели и кафеви нюанси си правят компания със специалното участие на жълто-зелени акценти. Банята е разделена на две зони, посредством праг и стъклена врата, така че зоната за къпане да е отделена и тази с мивката и тоалетната чиния и втората да не се мокри. На снимката отляво виждаме зоната за къпане. Подът тук, както и в другата част на банята, е от средно големи квадратни плочки, чиито кафеви, черни и сиви фигури на бял фон, създават мозаечен ефект. Стената отляво, където е душът, е облепена с много малки квадратни жълто-зелени плочки. Самият душ комбинира телефонна слушалка и душ "пита", като в случая питата е правоъгълна. Стената, перпендикулярно на тази с душа, е със стандартни квадратни бели плочки, каквито са използвани и за прага, разделящ двете зони на банята. Стъклена врата с черна рамка, която е полу-хармоника, също е предвидена за отделяне на двете зони. На снимката вляво е зоната с тоалетната и мивката. Тоалетната чиния е бяла, с квадратна форма и заоблени ъгли в горната част, а тоалетното казанче е вградено над нея. Вдясно от тоалетната виждаме кръгла бяла мивка. Плотът около мивката е жълто-зелен и реално представлява плот на шкаф, чиято жълто-зелена рамка продължава и отстрани и отдолу около 50 см. В предната част шкафът е черен, а надолу е с матирани огледални стени и врати. Над мивката има голямо правоъгълно огледало. Поне две от стените в тази зона на банята са с бели квадратни плочки, а върху една от стените са поставени четири семпли черно-бели картини в черни рамки. Стената срещу мивката е боядисана в тъмнокафяво и на нея е монтирана голяма тъмно кафява лира, под която виждаме квадратна мека табуретка в светло кафяв цвят.