Великолепие от арабските приказки на Шехерезада

Последна редакция на 25/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 2 993 пъти

Голяма и комфортна баня, съчетана с удивителен мозаечен интериор и меки нотки на кафяво, жълто и бежово. Всичко това оформя едно великолепие в банята, вдъхновено от епичните арабски приказки на Шехерезада, а може би внушава и усещането за луксозния уют, в който египетската владетелка Клеопатра си е взимала вана с мляко.

Ако сте се размечтали за красиви промени в банята, време е да реализирате хрумванията си с помощта на правилните специалисти. В случай че се колебаете коя фирма да изберете, пуснете безплатна заявка при нас и ще получите оферти с възможност да разгледате дейностите и клиентските оценки на компаниите, за да направите най-доброто решение.

Свързано:

Идеи за баня Интериорни шедьоври с мозайка в банята

На снимката тук е представена голяма баня в еклектичен стил, в която са пренесени нотки от духа на Египет. Пясъчни нюанси и лъскава мозайка са безспорните акценти в интериора. Започваме от пода, където виждаме големи квадратни плочки в по-светли и по-тъмни пясъчни нюанси, на места прекъсвани от малки черни плочки. Голямата вана, както и стената зад нея, за облепени с мозайка на дребни сини, лилави, черни и пясъчни квадратчета. Коритото на ваната, както и плота по периферията са от лъскава бяла материя, а водата се контролира от черни чучури. На стената зад ваната е разположен следно голям, правоъгълен прозорец с бяла рамка и светли щори. Вдясно от ваната е предвидена декорация, в чиято роля влиза висока ваза в тъмно червено и зелено, в която са потопени бледо лилави цветя. Стената вдясно от голямата, изящна вана, е посветена на мивката. Изключителни топлина и уют лъхат от този кът. Коритото на мивката остава невидимо, вижда се кафеникавия плот и черна батерия за водата. Под мивката има голям бял шкаф за баня или по-скоро секция за баня, част от която са шест чекмеджета, разположени три по три вертикално в двата края, средно с дълго чекмедже горе по средата и шкаф с двукрила врата по средата долу. Върху плота на мивката виждаме по-малка ваза, този път с бели цветя. Над мивката е поставено хоризонтално средно голямо огледало с рамка от тъмно дърво, а над него има три лампи, с форма на камбанки, чиято жълта светлина допълнително ни пренася при египетското слънце. Стената около мивката, както и таванът, са боядисани в пясъчно оранжев цвят.