Кой ще използва банята и каква е нейната функция?

Последна редакция на 23/04/2024 от Габриела Санчес

Вярвате или не, банята може да има различна функция. Например, един млад човек ще използва банята за бърз душ и миене на зъби. Докато по-зрелите и улегнали хора може да обичат да се заседяват в банята по-дълго, да почетат, да се отпускат във ваната със запалени свещи, да слушат музика. 

Важен фактор, който трябва да се разгледа, е възрастта на хората, които използват банята. Ако ще я ползват малки деца, тя трябва да бъде обезопасена. Ако пък са възрастни хора - може да се наложи да бъдат монтирани помощни дръжки и да се направят специални промени, които ще им осигурят удобство. Също така, помислете колко души ще се сблъскват наведнъж в банята. Има голямо значение дали трите ви дъщери ще се приготвят за училище по едно и също време или пък имате само едно момче. В единия случай ще са ви необходими поне две мивки, три шкафа и пространство за движение на приготвящата се група, докато при момчето – може да има само кош за мръсни дрехи и един брой мивка, разбира се.

Свързано:

Идеи за баня 6 съвета преди да започнете ремонт на баня

Меките цветове са в основата на интериора на тази баня. Блясъкът е навсякъде из помещението, а усещането за симетрия се създава от правилно разположените, различни елементи от обзавеждането. Помещението не е с много голяма квадратна площ, но е изключително добре уредено. В дъното е разположена вана с вграден дизайн и монтирано стъкло в единия й край. Дизайнът му е лишен от остри ръбове, като облите форми са основни за краищата му. Неподвижен душ е монтиран в горната част на стената от дясната страна, а непосредствено под него виждаме и още един - с подвижен дизайн и мека връзка. Осветлението е един от основните акценти в тази баня - изобилието от вградени в тавана луни създава усещане за хармонична атмосфера, а отражението на светлината в плочките, създава усещане за блясък и стил. От лявата страна, на преден план виждаме и зоната на мивката, а умивалниците тук са два. Разположени върху масивен плот, изработен от мрамор, те са с правоъгълен дизайн, но отново заоблени в краищата. Смесителите за вода са два - с еднакъв дизайн. А огледалата - симетрично окачени на стената над мивките. Пространството отдолу е заето от масивни шкафове, изработени изцяло от дърво, а мекият и светъл бежов цвят отлично се съчетава с останалата част от интериорния дизайн на помещението.