„От какво се нуждая“ и „Какво искам“?

Последна редакция на 19/04/2024 от Габриела Санчес

Имате нужда от мивка в банята. Имате нужда от тоалетна. Имате нужда от осветление. Имате нужда от шкафове. В зависимост дали правите частичен или цялостен ремонт на баня, има някои удобства, които всички ние искаме да имаме. За някои е важно огледалото да е по-голямо, за други - да имат душ кабина или пък релаксираща вана, трети са заинтригувани от по-сложни дизайни, които ни отправят към по-висок клас бани. За съжаление, бюджетът, а и в повечето случаи ограниченото пространство на банята, ни принуждават да вземем трудни решения.

Преди да започнете ремонта, трябва да решите кои са нещата от първа необходимост и кои са удобствата и екстрите, които искате да добавите към тях. Замислете се - ако имате обща баня до хола и отделна баня до спалните, в коя от двете ще са необходими повече шкафове? Решете кое е абсолютно задължително да присъства и съпоставете списъка с това, което вие искате да има. Отново, не забравяйте и бюджета, който сте отделили.

Вижте още: Интериорен справочник за баня

Свързано:

Идеи за баня 6 съвета преди да започнете ремонт на баня

Представяме ви комфортна баня, съчетана с тоалетна в едно помещение. Интериорният дизайн е изключително интересен и нестандартен. Красота и стил виждаме навсякъде в атмосферата на помещението, а съчетанието на бял и тъмносив, наситен цвят е наистина сполучлива комбинацията. От дясната страна виждаме зоната на тоалетната, като снежнобелият цвят е основен в обзавеждането. Тоалетният моноблок е разположен вдясно, а непосредствено до него виждаме и мивката. Умивалникът е разположен в средата, а около него има и масивен плот, чиято повърхност служи за повече удобство и комфорт. Под мивката е хоризонтално разположено и малко рафтче, изцяло от стъкло и с правоъгълен дизайн. Върху него са разположени аксесоари за баня, а също и чисти кърпи. Над мивката виждаме малко тоалетно шкафче, побиращо всички тоалетни принадлежности, а в ъгъла вляво е разположена и изящна ваза с декоративни флорални елементи. Зеленият цвят е основен в декорацията, което внася свежест в атмосферата. От лявата страна, интересна част от интериора са и трите стъпала, водещи към ваната. Разположена непосредствено до панорамен прозорец, релаксирането в нея е придружена с красива гледна навън. Смесителят за вода е монтиран от лявата страна на ваната, а зелените акценти в декорацията отново са налице. Колоната е покрита с наситено сив цвят, което внася динамика в интериора, а вграденото в стената рафтче е допълнително място за разположение на всички необходими вещи в банята.