Тоалетна

Последна редакция на 16/04/2024 от Адриана

Както споменахме в началото, нормално е тоалетната да е с височина между 43 и 48 см, като при монтажа й трябва да се оставят 41-46 см странично разстояние и 76.2 см пред самия моноблок. Ще допълним тези цифри с височината на стойката за тоалетна хартия, която можете да позиционирате на 66 см от пода. А разстоянието до нея трябва да е около 20-30 см.

Вижте още: Интериорен справочник за кухня

Ако имате нужда от допълнителни професионални съвети за вашата баня, не се колебайте да направите запитване към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Изберете най-подходящия изпълнител за вашия ремонт или интериорен проект.

->Направете заявка, безплатно е

Свързано:

Идеи за баня Интериорен справочник за баня

Предстои ви ремонт или обзавеждане на банята и тоалетната вкъщи? В такъв случай не забравяйте, че има закономерности между отделните елементи от обзавеждането, които не трябва да пропускате. Без значение дали ще разположите вана или душ кабина, дали ще бъде само душ или ще го отделите със завеса от останалата част от помещението. Дали ще изберете малка или масивна мивка, шкафове под нея или рафтове, окачени на стената. Дали ще предпочетете тоалетен моноблок пред отделната тоалетна чиния с казанче, или с вградена в стената структура. Имайте предвид, че разположението на всяка част от обзавеждането трябва да е удобно, практично и функционално. Тоалетната е един от основните елементи от обзавеждането на банята ви. За повече комфорт, близо до нея разполагаме поставката за тоалетна хартия, която може да бъде с нестандартен или традиционен дизайн. Изглежда лесна работа, но и тук има закономерности, които не трябва да пропускате. Стойката за тоалетна хартия трябва да се намира на не по-малко от 66 см от подовата настилка в банята. А разстоянието й от тоалетната трябва да бъде не по-малко от 20-30 см, считано от стойката до ръба на чинията. Подарете си комфорт - само няколко малки детайли ви делят от него. Превърнете банята си в функционално и удобно място.