Стъпка 2: Кои са най-подходящите материали?

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 451 пъти

Без никакво съмнение плочките по пода и стените са най-добрият избор за банята. Те са лесни за поддържа и лесно могат да се освежат. Това обаче не бива да ограничава набора от материали, които се предлагат и използват. Интересните и креативни идеи успяват да изненадат и най-екстравагантните личности. Всеки стил опитва да използва основния си материал във всяко помещение на дома.

  • Любимото дърво е най-подходящо за рустик интериора, особено ако го приложите в необработен вариант;
  • Използването на бетон, както и на натурални тухленш стени остава характерно за индустриалния дизайн, който може да бъде допълнен дори от метални елементи.
  • Тапетите, издържащи на влажните условия, набират все по-голяма сила. Ако те са с флорални мотиви, имате добра основа за една чаровна винтисж баня. 

Вижте още: Да поставим ли тапети в банята - плюсове и минуси

Свързано:

Идеи за баня 4 стъпки за постигане на перфектна баня

Четирите красиви бани са белег за добре поддържаните домове. Вниманието, което се отделя за тях е показателно. На снимките се откриват индустриалните нотки, които внасят очарование. Този стил се среща рядко в това помещение, но това не е причина да подценяваме интересното му влияние. Тухлената стена присъства във всички изображения. Тя е белег и символ на нестандартността. Различните ѝ форми представят редица възможности за интегрирането ѝ. В първата част от колажа се вижда една малка баня. Ограниченото пространство е трудно за декориране, но предизвикателството тук е изпълнено. Тоалетната и душът са отделени с малка стъклена преграда, която тактично обособява отделно помещение. Класическото синьо носи аристократичност и отдавна е утвърдило своето място в банята. Впечатление прави цветарникът. Рафтовете му са окачени на стената, а нетипичното му използване само очарова и изумява. Ваната присъства в последната снимка. Благодарение на тухления материал и ексцентричната визия тук тази част на стаята има вид на изкуствено добавена. На пръв поглед изглежда, че всичко е случайно поставено без да се е придържано към някакъв определен стил или виждане. В последствие обаче се забелязват голямото огледало, което създава визуална измама за простор, шкафът с интересни цветове и поставката за хавлии от дървени летви.