Стъпка 1: Кой е най-подходящият цвят за банята?

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 365 пъти

Първата и основна стъпка е изборът на правилен тон. Цветът ще повлияе на цялостната атмосфера и ще създаде определно усещане. Планирането му ще ви даде възможност да изберете в същия нюанс плочките, кърпите и завесите, ако заложите на вана.

  • Обикновено бялото е най-предпочитано, заради простора и сеплостта, които създава. В комбинация със синьо получаваме едно любимо съчетание, което носи спокойствие. Ако към него добавите черно, то драматизмът и очарованието ще обхванат цялостната атмосфера.
  • Романтичната привлекателност ще постигнете с розово или аристократичното червено, докато забавната страна ще се разкрие с зелената или жълта палитра. Задължително обърнете внимание на количеството естествена светлина или липсата ѝ.
  • Като малко напомняне дизайнерите съветват да не залагаме на прекалено ярки цветове и използването им в големи количества. Това ще наруши баланса, освен ако не ги внесем в интериора чрез красиви аксесоари като халатите за баня например.

Свързано:

Идеи за баня 4 стъпки за постигане на перфектна баня

Бялото властва в невероятната кухня. Плочките са големи и обхващат стените и пода. Таванът е в същия цвят, като се забелязва едно пространство с правоъгълна форма, от което се подават дървени летви. Те разчупват обстановката и създават усещане за пространственост. До него се намират и осветителните тела. Те са деликатно закачени и осветяват достатъчно мястото. За светлата атмосфера е виновен светлият тон и големият прозорец, който допуска навлизането на естествената светлина. Ваната и стената срещу нея са в един тон. Към тях са допълнени елементи, които съживяват стаята. Малките черни плочки са симпатичен начин за привличане на вниманието. Дървото става все по-предпочитан материал. Той намира място във всяко помещение в дома и се настанява под всякаква форма. Тук го откриваме под огледалото. Шкафовете са практично поставени, като се придържат към минималистичната визия, залагаща на липсата на излишни вещи. Отворените рафтове са чудесен начин за съхранение на принадлежности, особено тук. Кошът за пране е в единият ъгъл, а над него са наредени различни детайли. Оставено е място, на което да бъдат закачени халатите. Завесите са заменени от интересна плъзгаща вратичка, която е стъклена. Тя позволява отделянето и без никакъв проблем всеки може да си взема гореща вана необезпокояван.