Банята идва със своите изненади

Последна редакция на 25/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 312 пъти

Първото впечатление от банята в дизайнерското копенхагенско жилище е, че в нея трайно са се настанили дървените елементи. Истината е, че такива изобщо не са припарвали до нея. И на пода, и по облицовката на душ-кабината, наблюдаваме изключително сполучлива имитация на дърво, постигната с висококачествени италиански плочки. Същите идеално си кореспондират с кафяво-белия контраст, в който са замесени стените и мивката.

Добрата колекция от оригинални интериорни идеи, събрани в това артистично ателие, несъмнено е събудила и вашето вдъхновение. Помогнете му да придобие реално изражение, като се свържете лесно с доказаните специалисти в MaistorPlus. Опишете и изпратете своя проект, напълно безплатно, за да получите атрактивни оферти, които да сравните. Разгледайте бизнес страниците на отзовалите се изпълнители, за да решите с коя фирма да започнете работа.

Свързано:

Идеи за баня Ателие в Копенхаген впечатлява с креативност и щипка рок

Представяме на вашето внимание малка баня в съвременен стил, която от пръв поглед ще ви заблуди по отношение на използваните в нея материали. Защото колкото и да сте убедени, че виждане облицовани в дърво стени и под, решен с подобна настилка, искината е, че нищо дървено няма в това санитарно помещение. За сметка на това налице е смайващо добра имитация на паркет и дървена стенна облицовка. Постигната е с помощта на висококачествени италиански плочки. И тъй като всяка от тях е с леки разлики в разцветките си спрямо другите, е постигнат този убедителен ефект на естествено дърво. Получава се перфектно съчетание от топлата и уютна визия, която дава дървото, и устойчивостта на гранитогреса, така необходим за интензивно мокрещо се помещение, каквото е банята. Функционално замислени са и прозрачните стъклени врати на душкабината. Когато тя не се ползва, стъклените ѝ прегради се избутван навътре и така се освобождава пространството при бялата мивка отляво. Стената отсреща е с шоколадово кафяв цвят, който контрастира на фона на белите стени и тавани. В голямото огледало над мивката се отразява златна отоплителна тръба. Под мивката забелязваме шкаф с тъмнокафява вратичка и метална дръжка. В близкия до нас десен ъгъл можем да видим малка част от бяла тоалетна чиния.