Как да внесем лилавото за една семпла и очарователна баня?

Последна редакция на 25/05/2020 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 743 пъти

Ако искате да изградите баня в лилаво, която да бъде едно светло помещение с изчистен и красив дизайн, без резки акценти и контрасти, ето правилният път, по който да поемете:

  • Изберете светло-лилав нюанс за стените или пода. Оставалите компоненти в интериора нека бъдат в сиво или бежово. Подходяща комбинация е и изключително светлото жълто.
  • Осигурете обзавеждане в бяло - така ще създадете дискретен, но необходим контраст.
  • Позволете си да разчупите помещението с малко акценти в тъмно-лилаво или синьо - картина, декоративна ваза, рамка на огледало или хавлиени кърпи.
  • Ако в помещението има прозорец - възползвайте се от възможността да поставите в банята някое естествено саксийно растение, което да осигури допълнителен натурален акцент и да внесе повече кислород в помещението.

Виж още: Преди и след: 5 бани с впечатляващи трансформации

Свързано:

Идеи за баня Перфектната баня в лилаво в няколко стъпки

На снимката виждаме гледка към една великолепна, много уютна баня в лилаво, която ни приканва с хармонично подредения си интериор и изпипани детайли. Подът е в нюанси на сиво, кафяво и бежово, а стените в нежно люляково лилаво. Основното обзавеждане е в бели цветове - мивка с шкаф, тоалетна, перваз до прозореца и дограмата към него, бели кантове по стените. За сметка на това пък плочките от земята продължават почти до средата на дясната стена, където можем да забележим стъклото от душ-кабината. Така те играят роля на защитна облицовка при влага, която лесно се почиства, в сравнение с латекса. Има внесени акценти с тъмно-лилавото, почти синьо огледало, черната масичка, която служи като поставка на красиво саксийно растение и декоративен букет в синя ваза в близост до прозореца. До него можем да забележим и още 2 декоративни съда с обли форми. Последният щрих от акцентите е интересната 3D рисунка на вътрешната стена до ъгъла на мивката, която очевидно представя красив морски пейзаж. На преден план е закачена пухкава бяла кърпа за ръце, точно странично от мивката, върху алуминиева закачалка. Лампата представлява объл полилей, който макар да влиза в спор дали е подходящ за влажно помещение като банята, все пак се връзва прекрасно в интериора тук.

Избери от над 5200 майстори и фирми за твоя ремонт
И вземи ваучер за пазаруване в