Компактна, но атрактивна баня с тоалетна

Последна редакция на 23/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 5 226 пъти

Видимо е, че вторият етаж на мезонета разполага със значително по-ограничена площ от първия. Затова и банята е малка, но функционална и ефектна. Вляво от вратата е поместена тоалетната. Акцентът тук несъмнено е стената зад нея, която е облечена в красиви, различни по дизайн плочки. Те са избрани в сивата гама, която е и водеща в цялата баня. Фаянсът също е в тази тоналност. Интересно решение е подборът на подова настилка - гранитогрес, имитиращ дървен ламинат, като този използван в спалнята. Мивката е голяма и овална, поместена в дясната част на банята. Тя е стъпила върху изчистен бял шкаф, който не стига до пода. Над нея е монтиран шкаф с изцяло огледална вратичка, който визуално разширява пространството и пасва чудесно на стъклените прегради, оформящи душ-кабината. Интересен детайл тук е малката ниша в бялата колона, намираща се между банята и тоалетната, където е поставена саксия с цвете.

В случай че се нуждаете от професионална помощ на интериорен дизайнер, който да ви помогне да превърнете жилището си в мечтания дом, може да се свържете с доказаните експерти, регистрирани на нашия сайт. Заявете проект напълно безплатно и изберете офертата, която отговаря най-добре на вашите нужди.

Свързано:

Идеи за баня Просторен, модерно обзаведен мезонет в София

Банята в това жилище е пример за това, как да превърнем малкото налично пространство във възможно най-функционално и същевременно много ефектно. Тя е комбинирана с тоалетна, намираща се вляво от вратата. Стената зад нея е облечена в различни по дизайн плочки, които са в сивата гама. Сивото е водещият цвят и при избора на гранитогреса, използван в останалата част от банята. Бяла колона с малка ниша за цвете служи за визуална граница между зоната на тоалетната и тази на банята. След нея вляво се намира душ-кабината, която е изцяло от стъкло, което не ограничава и без това малкото пространство. Вдясно е поместена голяма елипсовидна мивка, стъпила върху широк бял шкаф, който не достига пода. Над тях се намира шкаф, прикрит зад вратичка-огледало, визуално разширяваща пространството.