Баня с характер и стил

Последна редакция на 28/03/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 2 129 пъти

Банята и тоалетната в това шведско студио са побрани в изключително малко помещение. За да бъде създадена илюзията за повече пространство, и тук преобладаващият цвят е белият. Но в никакъв случай не можем да асоциираме това със скука или еднообразие, тъй като подът е в категоричен контраст и придава завършеност на интериора. Огромното огледало на стената допълнително спомага за визуалното разширяване на помещението.

Този чуждестранен пример за пореден път онагледява как умелото съчетаване на наличните ресурси е способно да доведе до перфектни резултати у дома. Ако и вие имате идея да освежите интериора и да пренаредите жилището си, за да бъде то по-светло, удобно и уютно, MaistorPlus ви предлага помощта си. При нас можете безплатно да опишете своя проект и да получите оферти от доказали се в своята област майстори. Имате възможност да се запознаете подробно с предлаганите от тях условия, да разгледате онлайн профилите им, както и мненията на досегашните им клиенти. Така ремонтът и изборът на изпълнител стават по-лесни от всякога!

Свързано:

Идеи за баня Голямата кухня в малкия 46 квадратен апартамент

Този колаж от две снимки показва две различни гледни точки към една и съща малка баня в традиционен стил, съчетаваща класическата комбинация от черен и бял цвят. Поглеждаме снимката отляво и виждаме, че за пода е избран теракот от черни квадратни плочки с малък размер, които са запечатани с бяла фуга. Точно обратното е цветовото съотношение между плочки и фуга при стените. Последните са облепени в стандартни бели фаянсови квадратни плочки, към които запечатващата фуга е в тъмен цвят. Тоалетната чиния, която е в бял цвят, е закрепена за стената, без маншонът ѝ да опира пода. Самият маншон не е ясно изразен, а е по-скоро като естествено продължение на чинията. Над тоалетната чиния виждаме монтиран открит рафт, изработен от светло дърво, който е поставен под ъгъл между две допиращи се стени. Върху рафта са подредени светла хавлия и козметични принадлежности за лична хигиена. Вдясно от тоалетната чиния е отредено място за стандартна бяла мивка, с малък размер, за която е избран удобен смесител от хром. Точно под мивката, където липсва шкаф за баня, е поставено кошче за отпадъци, с бяло тяло, метален капак и черен педал за автоматично повдигане на капака. Преминаваме към снимката вдясно, където фронтално е показано голямото правоъгълно огледало над мивката, върху която има течен сапун, паста за зъби и червен карамфил. В огледалото се отразява душът, който е със смесител и душ от типа телефонна слушалка. Също от отражението в огледалото виждаме, че банята е с разчупени форми и нестандартни ъгли.