Малките детайли, които правят помещението идеално

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 1 297 пъти

Красотата на банята в азиатски стил се крие в деликатните детайли. Азия е континент, в който афинитетът към водата е много силен. Затова и културата, която цари в него е изпълнена с посвещения и препратки към силата на водата. Много азиатски бани съдържат водни ефекти под някаква форма. Например, малък каменен фонтан на плота в банята не само би създал приятен и естествен визуален ефект, но включва и естествен звук. 

  • Азиатската естетика е съсредоточена и върху камъните. Независимо дали са подредени като пътека или пък в по-разчупен дизайн, камъните са ключов символ на природата и лесно могат да бъдат вградени в банята. Те биха послужили и като зашеметяващ естествен гръб на плот. Камъните могат да се добавят и към мивки, за да се сведе до минимум ефектът от синтетичните повърхности.
  • За автентична азиатска среда, избягвайте блестящи или цветни предмети като ярки кърпи за ръце или карикатурни държачи за четки за зъби. Вместо това, изберете неутрални тонове и изчистени линии, за да поддържате усещането за спокойствие.

Когато създавате баня в азиатски стил се уверете, че го правите по правилния начин. Баните са склонни да бъдат лесно пренебрегвани пространства в дома. Но те всъщност имат невероятен дизайнерски потенциал. А когато вземете решението да включите елементи от културата в декора на дома си ще откриете, че крайният резултат е зашеметяващо произведение на изкуството. В случай че имате нужда от професионално помощ, потърсете специалистите в ремонта на баня, регистрирани при нас. Още сега може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти. Имате възможността да ги сравните, да видите предишни мнения на клиенти и да направите най-добрия избор.

Свързано:

Идеи за баня Баня в азиатски стил: как да създадете свой собствен екзотичен оазис?