Време за вана и минутки спокойствие

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 1 285 пъти

В азиатската култура банята е пространство за почивка и спокойствие. Място, в което да се заредите и да създадете вътрешна хармония. Място, построено за наслада, а не просто за практичност. А един от най-популярните начини за предизвикване на тази атмосфера е добрата стара вана. 

  • Ваните се поставят в банята в азиатски стил с единствената цел да релаксират уморено тяло и да дадат време да съберете мислите си. Размерът им е неголям. По този начин се показва, че те не са за къпане и хигиена, а за медитация и спокойствие.
  • Маслата и солите за вана също са ключов елемент. Те трябва задължително да присъстват в пределите на банята, ако искате да създадете автентично азиатско кътче. Тези продукти се използват за повишаване на чувството за релакс и могат лесно да бъдат вградени в опростения декор, ако са поставени срещу ваната или дори на плота.
  • Баня в азиатски стил трябва да има възможност и за релаксираща музика. За да се избегне разсейващата функция, трябва да се положат усилия при скриването на техниката в декора. Все пак наличието на естествени звуци, докато се потапяте в топлата вана е идеален процес за постигане на Дзен.

Вижте още: Кухня в азиатски стил - за любителите на екзотиката в интериора

Свързано:

Идеи за баня Баня в азиатски стил: как да създадете свой собствен екзотичен оазис?