Акцент върху синьото

Последна редакция на 29/03/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 164 пъти

Добре дошли в пъстрата страна на скандинавския дизайн. Този апартамент, със своята жизнерадостност, определено се различава от стерилните, решени изцяло в бяло апартаменти, които ни заливат от списанията. Пространството тук кипи от енергия и цвят, изразявайки личността на своя собственик във всеки малък детайл. Усеща се акцентът върху морската тема, проявен чрез декоративни елементи като риби и корабчета, но и чрез засиленото присъствие на синия цвят. В дневната впечатление прави красивият килим, в който можем да открием дори препратки към българските чипровски килими. В кухнята отново се потапяме в морското - кухненските шкафове са изработени в приятен син цвят, носещ усещане за спокойствие. Всяка домакиня иска удобство и уют в кухнята. За това е нужна както приятна атмосфера, така и наличието на висококачествена посуда, с помощта на която кулинарните шедьоври стават факт.

Искате ли и вашият дом да ви пренася в скандинавските страни, всеки път щом се приберете вкъщи? Интериорните дизайнери, регистрирани на сайта ни, могат да реализират вашите мечти. Заявете проект напълно безплатно и изберете изпълнител според нуждите и изискванията си, като сравните получените оферти и се запознаете с бизнес профилите на отзовалите се кандидати. 

Свързано:

Снимки на апартаменти Скандинавският интериорен дизайн в жилището

Този пъстър апартамент със синия цвят като преобладаващ, ни пренася на морския бряг. Той е пример за скандинавски дизайн, който бяга от рамката на белите и стерилни помещения. Всекидневната и трапезарията са обединени, а кухненската част е обособена съвсем деликатно. Задължителният бял цвят тук е използван за подовата настилка и стените, а останалите елементи наблягат на дървесните нотки и синьото. Прекрасният пъстър килим несъмнено привлича погледа в хола, комбинирайки се чудесно със сините столове наоколо. Над прозореца "плуват" риби и корабчета, отново акцентирайки върху морската тема. В кухненската част прави впечатление избора на цвят за шкафчетата - разбира се, син. Кухненският плот е удължен, като в десния си край се превръща в място за закуска, намиращо се на границата с всекидневната. За спалнята са избрани изчистени мебели в бяло, а сините стени са морската нотка и в тази стая.