Пъстри нотки в интериорния дизайн

Последна редакция на 20/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 237 пъти

Жълтите и сини акценти придават на този апартамент изключително свеж вид. Изборът на мебели с по-ненатрапчив дизайн създава усещането за изчистеност в пространството. Акцентите в дневната изпъкват с по-пъстрите си тонове - килимът в сиво и синьо, етажерката с преобладаващ жълт цвят, шареният полилей и всички останали малки детайли, придаващи настроение в помещението. 3-Д главата на елен с жълти рога и рамка също е много впечатляваща.

Светла, бяла и класически изчистена - спалнята има своя идентичност. Декорацията е това, което я прави уникална. Рафтът над леглото е запълнен с красиви рамки, вази и други малки детайли. Срещу него се намира светла етажерка с асиметрична форма, върху която отново откриваме различни съкровища, създаващи уют. В тази стая е добре да помислим и за въздуха, тъй като там практически прекарваме голяма част от времето докато спим. Различни овлажнители и пречистващи системи могат да се погрижат за чистота на въздуха. 

Свързано:

Снимки на апартаменти Скандинавският интериорен дизайн в жилището

В това жилище виждаме как характерната за скандинавския дизайн изчистена линия е комбинирана с пъстри елементи, създаващи настроение в дома. Преобладават мебели с ненатрапчив дизайн, като дивана, холната маса, голямата дървена етажерка в дъното и останалите етажерки около телевизора. Елементите около тях са в различни цветове - килимът е със сиво-синя шарка, малките масички, влизащи една в друга, са в различни цветове, както и полилеят над холната маса. Голямата етажерка по продължение на цялата стена завършва с рафт, чиито гръб е боядисан в жълто. Към него са насочени няколко лампи, закрепени за тавана, които вечер ще създават приятна атмосфера, отразявайки жълтия цвят. Спалнята е много светла и изчистена откъм дизайн, като характерни за нея са етажерките, отрупани с различни декоративни елементи в предимно неутрални тонове. Красивите картини на животни, заедно с малките саксии с цветя внасят глътка свежест. Нощното шкафче в мек червен цвят е приятна цветна нотка в светлата спалня.