„40° Географска ширина“ - дизайн в София, вдъхновен от Манхатан

Последна редакция на 20/04/2024 от Антония Саранеделчева

Моят дом е моята крепост“ - това е мотото на много хора, за които уютът и комфортът на дома са приоритет номер едно. За тях изключително важно е, когато са у дома, да се чувстват спокойни и защитени, далеч от забързания и напрегнат начин на живот. Разбира се, има и хора, които животът на бързи обори ги привлича.

Днес ще ви представим един интериорен дизайн, реализиран изцяло по желание на собственика, който винаги е харесвал именно живота на „бързи обороти“, спиращите дъха гледки на Ню Йорк и по-специално на квартала Манхатан. Интериорният дизайнер на Моми Студио, Антония Саранеделчева, успява да улови атмосферата и излъчването на изпълнения с много живот, енергия и стил квартал Манхатан. Именно и местоположението на Ню Йорк върху картата на света е вдъхновило дизайнера да нарече своя интериорен проект „ 40° Географска ширина“.

Свързано:

Снимки на апартаменти „40° Географска ширина“ - дизайн в София, вдъхновен от Манхатан

Този колаж от три снимки показва три от стаите в софийски апартамент, вдъхновен от прочутия квартал в Ню Йорк, Манхатън. На голямата снимка отляво е показана спалнята, която е средно голяма и обзаведена в модерен стил. Подът е със сива настилка. До стената вдясно е разположено голямо легло с голяма бяла подматрачна рамка. Матракът е облечен в светло жълт чаршаф, а върху него има покривало на бели, сиви и черни хоризонтални линии, на което компания правят няколко декоративни възглавници в същия десен. Стената над леглото е със светло сива облицовка, на която има голямо бяло кръгло осветително тяло. Точно пред леглото е оставен чифт жълти обувки, които са в тон с жълт стол в десния ъгъл, поставен пред голям прозорец с прозрачна бяла завеса. Горе вдясно разглеждаме средно голяма дневна в съвременен стил. Тук правоъгълен килим на тесни и широки сиви, кафяви и жълти линии е постлан върху под от светъл дървен паркет. Върху килима е поставена елипсовидна масичка, точно пред много дълъг светло кафяв диван, където откриваме декоративни възглавнички в жълти и кафяви цветове. Над десния край на дивана се е надвесил висок лампион, а срещу меката мебел виждаме голяма секция с тъмно кафяви и жълти шкафчета и рафтове. За финал поглеждаме снимката долу вдясно, където е трапезарията. Тук виждаме кръгла трапезарна маса със светълдървен плот, и наредени върху нея бели чинии, прибори за хранене, бутилка червено вино.