Направете си сами прежда от текстил и си изплетете килим

Последна редакция на 29/03/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 779 пъти

Един от най-честите „замърсители“, който оставяме след себе си като отпадък в ежедневието си обаче, са дрехите, които бързо биха могли да бъдат разрязани на ленти за прежда, от която да се изплете нещо ново – например малко килимче. Особено популярни напоследък са малки декоративни килимчета от памучна прежда на ленти, която би могла да се измайстори от стари тениски. Колкото по-различни по цвят са вашите тениски, толкова по-шарена би била и вашата нова пътека или килим. Подобни килимчета са особено подходящи за използване в банята, кухнята пред чешмата или спалнята. Ако преждата се получи твърда, вместо килимче можете да си направите изтривалка.

Изброените по-горе примери могат да се използват устойчиво за трансформация на стари предмети във вашия декор, така че да постигнете неповторим ефект като допълнително щадите природата и пестите средства. Тяхното редовно прилагане би позволило да обновявате атмосферата в жилището си редовно и да му придавате разнообразен уют, сезонно настроение и чар.

Неслучайно дизайнерските интериорни решения се възползват от тях все по-често и те се налагат като предпочитан стил на работа. Те са приложими както при малки проекти за декорация, така и при по-големи проекти за смяна на обзавеждане или ремонт. Ако имате нужда от съдействие за по-сложни дизайнерски решения, консултирайте се като изпратите безплатна заявка към регистрираните специалисти в платформата на MaistorPlus, с която можете сравните и разгледате различни оферти, както и да прочетете отзиви на клиенти.

Свързано:

5 идеи как да бъдем по-устойчиви с декорацията на дома си