Кухня стил „Прованс“ – неизбежно изисква керамика

Последна редакция на 28/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 916 пъти

Ако сте любител на провансалския тип кухня, препоръчваме да видите този кухненски гръб. Керемидената охра е цвета на земята, на селото, на природата. Щом това е вашият вкус, добре е да знаете, че керамика трябва да присъства навред. В конкретния случай дори плотът е павиран с плочки, които продължават и на стената. Тя също е павирана с керамика, горните шкафове са монтирани върху плочките, като много често в духа на прованса се оставят с открити полици. Част от линията на този стил са:

  • Стъклени прозрачни бурканчета с подправки;
  • Флорални, текстилни аксесоари (перденца, подшивки, ръкохватки, малки възглавнички върху столовете);
  • Различни нюанси на земната цветова гама, можете да добавите на кухненския гръб допълнителни мотиви като показания тук цветен ефект. Това оптически издължава пространството;
  • Саксия със зелено растение би била точно на място в тази провансалска атмосфера.

Свързано:

Кухненският гръб - практичност и стил

Кухненски плот и гръб в провансалски стил. Щампован бетон е използван за да се постигне ефекта на керамични плочки. Плотът и гърба са в керемидена охра с неравни фуги, създаващи самобитност на композицията. Открити полици събират подправки и билки в стъклени буркани. На стената са закачени прибори за готвене. На плота пред тях дървена дъска с бял лук върху и. Прибори за олио и оцет удобно стоящи наоколо в готовност за употреба. Голяма саксия със зелено растение е поставена директно на плота, като демонстрация на неговата голяма оперативна площ.