Кухненски гръб от пастелни плочки за артистичност и свежест

Последна редакция на 29/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 4 018 пъти

Изберете пастелни плочки в различни цветове. Разнообразните и на пръв поглед несъвместими шарки на този гръб оформят един крещящ „микс и мач“. Резултатът? Колоритна и весела кухня, където дървото на работния плот и сивата стена изведнъж се оживяват от тази мозайка. Изберете подходящите акценти в аксесоарите и кухненските пособия:

  • Клонче от черешово дърво в стъклен буркан върху кухненския плот носи полъх на японска поезия;
  • Керамичният съд е избран в шарки от артистична мозайка, пренася десена от кухненския гръб върху плота;
  • Дискретното лед осветление, точно над пастелните плочки, им придават допълнителна искряща жизнерадост.

Подходящи допълнения за тази кухня са например модерна тръбна маса със столове от изкуствена кожа. Нека бъдат в различните цветове, които сте избрали за плочките. Кухненските уреди изберете в INOX, a на пода не пропускайте да разположите тъкано килимче в пастелни шарки.

Прочети още: 6 съвета за успешен ремонт на кухня

Свързано:

Кухненският гръб - практичност и стил

Кухненски гръб от фаянсови плочки. Плочките са в различни пастелни цветове – резеда, розов, син, зелен, лилав. Всяка плочка е с различен фигурален рисунък. Горен кухненски шкаф, бял. Лед лампа под него за локално осветление на работния плот. Керамичен съд за дървени лъжици и други прибори в пастелни цветове. Фигурите по него са в синхрон с плочките на кухненския гръб. Работният плот е в естествен дървесен цвят. Меламинова повърхност. Стъклен съд с цъфнало черешово клонче, декорира този кухненски кът.