Зоната при кухненския прозорец е обновена и функционална

Последна редакция на 29/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 954 пъти

Преди да се превърне в спретнато и практично кътче от кухнята, високият прозорец, който наблюдаваме на двете снимки, е част от видимо занемарена част от жилището. Кухненската зона сериозно е предизвикала новите собственици в хода на реновирането. Тя не е позволявала разширяване и затова е трябвало да се справят с наличната оскъдна квадратура.

При тясната стена на помещението е позиционирана мивката, а всичко около нея пребоядисано и облицовано в бял цвят. Последният визуално разширява пространството, а жълтите и зелени акценти придават пролетно настроение, без значение какъв е актуалният сезон. Вертикалната площ отляво е оползотворена чрез монтираните на нея открити метални рафтове и закачалки. Същите добавят ценна функционалност с възможностите си за съхранение.

Вижте още: 10 невероятни кухни, претърпели пълна промяна

Свързано:

Преди и след: Ефектно и свежо преобразяване на невзрачен апартамент

Впечатляваща е промяната, която се случва около кухненския прозорец на този апартамент от 20-е години на миналия век. Точно на нея е посветен колажът, който предстои да разгледаме сега. Насочваме се първо отляво, където гледката никак не е оптимистична. Точно срещу нас е средновисокият вертикален прозорец, който все пак е едно добро начало. Стените от двете му страни частично са запазили някогашния си бананов цвят, но отдясно едната вече е разкрила сивата си мазилка. Под прозореца стената е в неприятен кафяв цвят, а виждащите се вляво тръби напомнят, че това в някакъв момент е било кухня. И точно в това се превръща отново, както можем да забележим вдясно. Това е същият прозорец, със същата решетъчна бяла рамка, но както той самият, така и обстановката около него са пертърпели невероятно позитивна промяна. Старите потискащи цветове по стените са отстъпили мястото си на бяла боя. Под прозореца вече има поставена бяла мивка. От лявата ѝ страна виждаме жълта висока купа със свежа зелена подправка, вдясно пък има зелена куха с жълти лимони. Кухненският плот е изработен от естествено светло дърво. На тясната стена отляво е монтирана закачалка, където са окачени домакински ръкавици, за вадене на горещи вкусотии от фурната, както и прикрепено руло бяла домакинска хартия. Над закачалката забелязваме открити метални рафтове, по които има препарати и други вещи.