Електрическо или водно подово отопление?

Последна редакция на 28/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 611 пъти

Подовото отопление, освен водно, може да бъде и електрическо. Съвсем естествено се появява желанието да се сравнят двете алтернативи. Според Тани от “Направи сам” “съществено предимство на водното подово пред електрическото е равномерното разпределяне на топлината - само там където е необходимо!”

Отговори на още важни въпроси, свързани с водното подово отопление ще намерите в специално посветената на него тема във форума. А в случай че сте решили, че това е вашият начин да имате топлина в дома си, обърнете се към доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, бързо и лесно, без обвързване, и в кратки срокове ще получите оферти, които да сравните. Проучете добре профилите на кандидатите и изберете този, който максимално покрива вашите очаквания и бюджет.

Свързано:

Водно подово отопление: 6 въпроса получават своя отговор от специалистите!

В случай че сте решили да инсталирате подово отопление в дома си, но имате колебания дали то да бъде електрическо или водно, нашите приятели от форум "Направи сам" отдават лек превес на второто. Причината е, че то разпределя равномерно топлината, само на местата, където е наистина необходима. А сега насочваме вниманието си към снимката, която е представена на вниманието ни тук. На преден план отдясно се вижда как подът е леко разпокрит, за да се покаже отдолу част от инсталираните сини тръби на електрическо подово отопление. Използваната изолация е в червен цвят. Подът в заснетото помещение е решен със средно големи бежови правоъгълни плочки, между които се забелязват бели фуги. Точно срещу нас на пода са поседнали баща и малката му дъщеричка. И двамата са улисани от цветно списание, където вероятно разглеждат интересни снимки. Вляво от тях на бледорозова стена не е облегнало плюшено мече в опушен жълт цвят. Пред него е оставен чифт детски розови обувки. От лявата му страна има Оранжев чайник на точки и оранжева и зелена чаша на точки. Над бащата и дъщеричката му забелязваме бяла секция с библиотека, част от която са открити рафтове с книги. Под рафтовете вградената мебел разполага със следно висок шкаф със затворени бели врати.