Как да съчетаете ментовия цвят с ретро елементи?

Последна редакция на 29/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 927 пъти

Привлича ви комбинацията от ментов цвят и ретро елементи? Имате два основни варианта, за да я постигнете в кухнята си.

  • Основен ремонт с цялостно преобразяване на кухненския кът. Ако до този момент стилът ви е бил далеч от ретро внушението, едно пълно преобразяване може да промени нещата в желаната от вас посока. Тук "рисувате" на чисто имате свободата да решите дали да поставите старовремски столове със закачливи орнаменти на фона на зелена стена или примерно да заложите на ретро ментова печка, която да се откроява на неутрален бежов фон.
  • Ментови акценти в решената във винтидж почерк кухня. Освен различни елементи като завеси, тапицерии, възглавници и кърпи, които да изберете в цвят мента, в магазинната мрежа вече се предлагат и редица електроуреди, които да се впишат в интериорната и цветова схема на обновеното помещение.

Свързано:

Как да внесем ментова свежест в своята ретро кухня?

Винтидж стилът и пастелните цветове вървят ръка за ръка, затова и великолепното ментово зелено е чудесен избор, ако сте решили да преобразите кухнята си в този така елегантен и красив стил, които е винаги актуален. Тук ще ви представим една кухня, чиито основен цвят е бялото, но благодарение на добре подбраните аксесоари и чудесни малки електроуреди е придовило това толкова приятно и уютно усещане за малка къща в гората. Свежо и цветно, но без да натрапчиво. Основните шкафове са подбрани в бяло - добро решение за хора, които обичат често да променят вида на дома си. Те могат да бъдат съчетани с всякакъв вид аксесоари и по този начин човек да постига желаното разнообразие. За плотовете е избрано великолепно светло дърво - те са големи и красиво усвояват пространството, предоставяйки много място за работа. За основните електроуреди е избрана неръждаемата стомана - издържлива, качествена и много елегантна тя внася чудесен лек метален блясък. Цветните мотиви са постигнати благодарение на аксесоарите и малките електроуреди. Подбран е чудесен миксер с вградена купа - безценен помощник на всяка домакиня. В съчетание с него са избрани помощен стол, кърпи, бъркалки и всякакви други елементи, които да внесат цвят и свежест в интериора. Цялостният вид е изключително завършен, много елегантен и може лесно да бъде променен с относително малки усилия и средства.