Коледна украса за минималистичен интериор

Последна редакция на 23/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 406 пъти

“Малкото е повече” е мотото, зад което застава минималистичният интериорен стил. Придържайте се към него и когато украсявате така обзаведения си дом. Тук пищните коледни елхи, богато украсени с гирлянди, джудженца и брокатени топки ще стоят като нелепо облечен за партито гост. Вместо тях, поставете стилизирано коледно дръвче със семпли играчки, което да е като деликатен символ за празника.

Типичните за Коледа цветове, червено и зелено, можете да внедрите и като акценти от минималистичен кухненски модул, изработен по поръчка, специално за вас. Придайте индивидуалност на кухнята си, като сами вземете цветовите решения в нея.

Минималистичната си дневна лесно можете да преведете на коледен език като поставите червени декоративни възглавнички върху стилен ъглов диван в пастелни тонове. С тях перфектно ще си кореспондира ниска червена помощна масичка, която във времето за сън може да се превръща във функционално нощно шкафче.

Свързано:

Украсете подходящо за Коледа според интериорния стил на дома си!

За любителите на максимално изчистените форми, освободени от всичко излишно, минималистичният интериорен стил е най-доброто решение за дома. Също като него, и минималистичната коледна украса е подчинена на идеята за абсолютна семплост. На колажа от три снимки, който предстои да разгледаме сега, са представени идеи именно за коледно декориране на помещения, подвластни на минимализма. Започваме с голямата снимка отляво, където виждаме типичен пример за минималистично коледно дръвче. Както виждате, това не е традиционната голяма елха, отрупана с всевъзможни играчки и светлинки. На нейно място е поставено стилизирано коледно дръвче. То е изработено от вертикално поставена дървена основа, по която са помнитари хоризонтални дървени летвички, играещи роля на клонки. Украсата е семпла, състояща се от малки златисти и сребристи топки и звездички. Горе вдясно попадаме на минималистична кухня, в която основно белият кухненски модул е разнообразен със зелени вратички при един от горните шкафове и макро апликация на червена ябълка при друг горен шкаф. Пред кухненски остров са позиционирани три бар-стола с бели седалки и светли дървени крака. Кадърът долу вдясно ни разкрива обширно помещение, което по всяка вероятност е едновременно дневна и спалня. Върху под от големи сметри плочки е постлан килим с абстрактни фигури и сив кант. На него е разположена малка дървена лампичка, която е заобиколена от голям ъглов диван в бежови и кафяви цветове. Върху дивана са поставени две червени декоративни възглавници, а в близкия му ъгъл виждаме ниска секция, която в долната си част е бяла, а в горната - червена. На стената срещу дивана е монтирана домашна кино система.