Изграждане на слаботокови инсталации

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 008 пъти

Слаботоковите инсталации са също толкова важни, колкото и всичко останало. Използват се ежедневно и включват широк спектър от дейности. Това са сигнално-охранителни, водоснабдителни, телефонни системи, компютърни мрежи, видеонаблюдение, системи по контрол на достъпа и други. Заради множеството възможности цените варират в голям диапазон в зависимост от особеностите и предпочитанията на клиентите. Освен професионално изпълнение, важно е и качеството на материалите. От тези две неща зависи колко ще издържи системата.

Един съвет от специалистите как да намалите сметките си за електричество с цели 5%. За целта е нужно да изключвате уредите от контакта, когато не ви трябват и не ги използвате. Това е лесен и бърз начин, който да приложите още днес и е по-малко вероятно да прибегнете до различни ел. услуги.

  • Средната цена за ел. услуги като монтаж на главно слаботоково табло е между 60 и 80 лв.;
  • Монтажът на етажната разпределителна кутия за слаботокова инсталация е 30 лв. за брой;
  • Монтаж на видеокамера на закрити помещения – 40 лв.;
  • Монтаж на телевизионна, телефонна и интернет розетка - 7 лв.

Свързано:

Ел услуги - цени

Осветителните тела са важна част от всеки дом. Те могат да бъда използвани в интериора, да украсяват или преобразяват визията. Тяхната начална функция като средство за излъчване на светлина се променя и се превръща в само един от плюсовете. Лампите са със различни размери, форми и цветове. Те са изработени така, че да паснат на всяко пространство и във всяка стая. Те биват разполагани освен на тавана, но и по стените и мебелите. Поставяме ги на нощното шкафче за наше удобство по всяко време. Място намират до дивана, за да имаме възможност да ги използваме на мига. Те придават очарование на всяко помещение, независимо от функцията му. Осветителните тела се поставят деликатно в кухнята, за да осветяват мястото за приготвянето на храната. В банята се поставят около душа, над мивката, до огледалото, все на пръв поглед необходими и неизбежни места. Що се отнася до естествената светлина, тя постепенно отстъпва място на изкуствената. Крушките биват енергоспестяващи и дълготрайни. При планирането на ремонтна дейност в дома, изборът къде да бъдат разположени лампите е толкова важен като този, който се свързва с визията им. Те трябва да си пасват в мебелите и да допълват търсеното усещане за уют, комфорт и спокойствие.