Изграждане и поддръжка на електрическо табло

Последна редакция на 25/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 503 пъти

Електрическите табла са важна, но трудна дейност във всяка електроинсталация. Те намират място във всеки дом, офис или сграда. В зависимост от напрежението или монтажа се разделят на различни видове според нуждата и предназначението. Заради сложността си и многото отделни части, които изграждат ел. таблото, често се стига до повреди, изискващи специалист. Тези ел. услуги са:

  • Монтаж на разпределително табло с 12 модула, външен монтаж: 50 лв. бр.
  • Цена за подмяна на ел. табло за апартамент до 5 автом. прекъсвача - 130 лв. с материали;
  • Цена за подмяна на ел. табло за апартамент до 8 автом. прекъсвача - 180 лв. с материали;

Много често цената за играждането на ел. таблото, както и неговото преместване, е по договаряне в зависимост от желанията на клиента и жилището, за което става дума.

Свързано:

Ел услуги - цени

Ел. услугите обхващат широка гама от дейности – от най-дребната, до най-трудната и сложната. Всяка от тях има своите особености и тънкости. Голяма част от тях обаче често биват извършвани от не професионалисти в тази област. При захващането с някоя от тях обаче трябва да се внимава много. Нещо, на което трябва да се обърне внимание при смяната на таблото е сечението на проводниците. Важно е да се знае при какви милиметри какви проводници се поставят, защото ако се сложи такъв с по-голям ампераж от допустимия ток на кабела, може да се стигне до запалване на самата инсталация. С всеки ден се появяват все по-нови технологични открития. Това води до неизбежни промени във всяка сфера на живот. Това важи и за електро услугите цялостно. Появяват се автоматични бушони и нови табла, които нямат нищо общо с тези от преди 5, 10, а да не говорим за 20 години. Това означава, че осъвременяването е на дневен ред. Покачването на стандарта на живот оказва също голямо влияние, а нивото му се вдига. Това промяна цените на табла, инсталации, а дори и за крушките. Те стават енергоспестяващи и изискват вниманието ни. Трябва да се знае каква част от бюджета да се отдели за подобна необходимост.