Изграждане и ремонт на ел. инсталации

Последна редакция на 19/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 004 пъти

Променят се изискванията за сигурността относно използването и консумацията на електрически ток, което неизбежно налага подмяната на старите ел. инсталации и осъвременяването им. Всичко трябва да е изрядно и да е спрямо нормите за безопасност. Електрическата инсталацията може да бъде два вида -  вътрешна и външна. Тя е изключително важна и се прави във всякакъв тип сгради - жилищни и офис помещения. Повредата или неизправността може да доведе до сериозни проблеми и дори да се стигне до инциденти. Именно заради това трябва да обръщаме внимание и да следим за неизправности. Ел. инсталацията в дома е монофазна с напрежение от 220 V, най-вече заради битовите нужди на дома, които изискват по-малка консумация. При стоеж на нови къщи, цената на полагането на кабели варира от 0.60 до 1,60 лв. за линеен метър. Други ел. услуги са:

  • Монтажът на монофазен електромер е около 120 лв.;
  • Цена за монтаж на контакт е 15 лв.
  • Цената за монтаж на фасунга е 6 лв. за брой;
  • Монтаж на ел. кутия разклонителна за скрита електро инсталация е 5.80 лв на брой.

Аварийните ремонти изискват бързо съдействие. Различните цени за ел. услуги не са строго фиксирани, но средната е около 60 - 90 лв. за ремонт на ел. табла, осветление, инсталация и контакти.

Свържете се с препоръчани специалисти за ел инсталации

Свързано:

Ел услуги - цени

Изображението представя един майстор, който е готов да отстрани повреда на електрическото табло. Той е със синя униформа. Работните дрехи са също от голяма важност при извършване на всякакви дейности. Каската е поставена и е в готовност за действие. През рамо е преметнал кабели. На заден план - на размазан фон се виждат ел. кутии. Те съдържат множество кабели. Повредата е трудна за откриване, но за опитните майстори това не представлява проблем. За по-голяма сигурност в околните ел. кутиите са затворени. По този начин до тях може да има достъп само специализирано лице, което разбира и има нужните познания, за да извършва тези дейности. От друга, предпазна се от любопитни и смели хора, които рискуват да предизвикат нещастие. Електро услугите обхващат широка гама от дейности. Те са специализирани в различни сфери и се простират от обикновената смяна на крушка до прокарването на нова ел. инсталация за дома. Има услуги, за които не е нужно да се търси професионалист. Една от тях е смяната на крушка. За смяната на бушони работата е по-спорна. И в двата случая е хубаво да се преценят възможностите и да постъпи по най-добрия, практичен и безопасен начин. Поддържането на дома е от значение във всяко отношение.