Ел. услуги - цени

Последна редакция на 28/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 142 пъти

(Обновена към - днешна дата/20.07.23)

Смяната на крушка или бушони са сред дейностите, с които се справяме и сами, когато се наложи, но почти винаги прибягваме до професионалисти, когато става дума за по-сериозни проблеми. Често малката повреда може да се окаже голяма и да донесе след себе си доста главоболия, ако не се погрижим за отстраняването на всички нередности. Запознайте се с цените на ел. услуги на пазара и не губете време да предприемете дълго отлагания монтаж на стълбищен автомат или подмяната на електрическата инсталация. За извършване им се доверете на най-добрите електротехници, регистрирани в платформата MaistorPlus. Разгледайте техните бизнес профили и сравнете бързо цени и оферти.

Каква част от бюджета да предвидим за демонтаж и монтаж на бойлер?

В повечето случаи демонтажът на стария и монтажът на новия бойлер вървят ръка за ръка. Те изискват професионалист, който разбира от тези ел. услуги и ще се справи повече от добре при извършването им. Изпълнението е изключително важно, за да има надежден и сигурен краен резултат, който да е съобразен с помещението и вашите предпочитания.

  • Цена за демонтаж на бойлер варира между 70 и 90 лв. Допълнително дейността може да се оскъпи, ако се наложи източване на самия бойлер. Тогава цената може да се увеличи с до 30 лв.;
  • Трябва да отделите от бюджета от 90 до 120 лв. за монтажа на бойлера;
  • Ремонтната дейност по бойлера може да ви струва между 40 и 90 лв. в зависимост от сериозността и сложността на проблема;
  • Средната цена за ел. услуги като тази за смяна на бойлерно табло - 50 лв.

Свързано:

Ел услуги - цени

Поддръжката на дома изисква грижи и внимание. Небрежността може да доведе до сериозни последствия. Няма значение дали говорим за козметична дейност или за сериозна като смяната на ел. табло - всичко трябва да бъде безопасно и качеството. Ремонтът изисква сериозна подготовка – от планиране, през подбиране, извършване и чак на финала има резултат. Всичко това отнема време и средства. Обикновено най-сериозните промени се случват благодарение на аварии, изникнали преждевременно без предупреждение и подготовка. Реакцията трябва да бъде мигновена, а ремонтът неизбежен. Електрическите повреди са типичния пример за бързо действие. Малкият проблем може да доведе до големи неприятности. Точно затова навременната намеса и редовната проверка могат да предотвратят много главоболия и да спестят средства, които да бъдат използвани за други планирани ангажименти. Една от често срещаните повреди е тази на бойлера. Следва необходимост от демонтаж на стария и монтаж на новия. Тук идва и изборът на правилния уред, който трябва да пасва на размерите на банята, както и на нуждите ви. Макар отстраняването на повредения да изглежда проста задача, обикновено се прибягва до специалист, разбиращ от работата си. На изображението е представена една подобна дейност. Отвореният бойлер съдържа нагреватели, кабели и части. Опитната ръка е готова да провери състоянието и да се намери, ако се наложи.