Изберете цвета на ламината според типа помещение

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 577 пъти

Един от основните проблеми, с които се сблъсква всяко домакинство преди да се реши за поставяне на ламинат, е изборът на подходящ цвят.

  • Специалистите препоръчват да инвестирате в тъмен ламинат, само ако помещението, за което е предназначен, е достатъчно просторно и светло. Така тъмните нюанси на пода могат да придадат дълбочина на интериора и да създадат впечатление за по-стилна и издържана спалня например. Поставяне на ламинат от този тип е подходящо също и за коридора, където често се налага постоянно почистване, заради калните следи от обувки.
  • Поставяне на ламинат в светъл нюанс пък ще направи дневната или детската по-слънчева и гостоприемна, като е особено подходящ вариант за тесни и схлупени помещения.
  • На пазара ще откриете и видове ламинат, които силно наподобяват естествено дърво – те са идеални за почти всеки тип помещение, тъй като придават на интериора невероятна топлина и уют!

Виж още: Драскана мазилка - цени

Свързано:

Поставяне на ламинaт – цени

Представяме ви една много нестандартна всекидневна, в която просторът е основен, а цветовете - водещи. Вдъхновени от природата и нейната красота, дизайнерите са избрали тревисто зеления цвят като основен за стените в помещението. Именно това прави дневната така приветлива, красива, а доброто настроение "витае" навсякъде в атмосферата. От лявата страна виждам един диван с правоъгълна форма, а белият му цвят се вписва идеално в интериора на всекидневната. Малко одеяло с червени нюанси е разположено върху него, а декоративните възглавници са отново в зелени и бели цветове. До дивана виждаме и един шкаф, чиято повърхност е побрала различни декоративни предмети, а също и красива ваза с ярко жълти, свежи цветя. От другата страна на дивана виждаме и част от малка дървена масичка, а върху нея и настолна лампа. Изобилието от естествена светлина в помещението е налице, благодарение на многото прозорци зад дивана, а също тези до шкафа. А вертикалните щори са "инструментът", който се грижи за регулацията на слънчевите лъчи в дневната. Малка бяла поставка е разположена до стената срещу дивана, а върху нея виждаме и още един представител на природната красота. Класически лампион е разположен до един от ъглите в дневната, а непосредствено до него виждаме и още един диван. Кафявият цвят е основен, а кожата е покрила изцяло правоъгълната му форма. Ламинатът е представителят на подовата настилка, а картините над кожения диван са красиво допълнение, завършващо интериорния дизайн на тази свежа и приветлива всекидневна.