Какви разходи трябва да предвидите, ако се спрете на битумни керемиди?

Последна редакция на 23/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 2 644 пъти

При подмяната на битумни керемиди трябва да се предвидят няколко различни етапа от ремонта, изискващи разнообразни материали, количество време и труд.

  • Цените на самите керемиди, както е посочено на първата графика, могат да варират между 4 лв./кв.м. за сравнително нискокачествен материал, до 16 лв./кв.м. за по-високо качество, като средната цена е приблизително 10 лв./кв.м.
  • Цените за труд + допълнителни материали, като битумно лепило, материали за измазване, почистване, изглаждане и т.н. могат също да варират много значително спрямо самия вид покрив, неговия наклон и това до колко е износен, затова повечето фирми посочват, че предлагат цени по договаряне.
  • Най-обща сметка обаче можете да си направите и тя би излязла между 15-20 лв./кв.м. за труд + материали. Изключителни случаи има винаги и трябва да сте подготвени и за ситуации, които изискват допълнителни дейности, като смяна на улуци (около 10 лв./линеен м.), подмазване на капаци (~1-2 лв./кв.м.) и др.
  • Ако е необходим демонтаж на стара конструкция, това също значително би вдигнало цената, затова е добре да се консултирате със специалисти и да видите колко работа точно трябва да се извърши по вашия покрив, като това става на предварителен оглед и се изготвя оферта от специалистите.

Свързано:

Битумни керемиди - модерно решение за покрива