Монтаж на покрив с битумни керемиди

Последна редакция на 20/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 3 216 пъти

Монтажът на покрив с битумни керемиди стартира върху почистена и изгладена обшивка от дъски, които трябва да бъдат прецизно подредени и еднакви на размер. Тази стъпка е изключително важна, защото тя полага здрава и сигурна вентилационна основа, върху която да бъдат положени керемидите.

Самото монтиране на битумни керемиди започва от краищата към върха на покрива. Извършва се чрез заковаване на керемидите с пирони, като пиронът преминава през две дебелини и се заковава перпендикулярно спрямо наклона, за да може главите на пироните да прилегнат плътно. В някои случаи е необходимо и допълнително подсигуряване чрез слепване с лепило. Накрая желаните битумни керемиди се залепват една за друга чрез нагорещяване и се нанася още един слой.

При силни горещини е необходимо да се внимава с натиска върху подредените битумни керемиди, защото това би могло да ги размести. По време на целия монтаж трябва да се следят разнообразни фактори, които задължително да бъдат взети предвид. Това например са наклона на покрива, материалите, от които е изградена основата, правилното напасване на всеки от елементите спрямо повърхността, а същевременно е необходимо да се следи и за равномерното полагане на цвета.

Виж още: Драскана мазилка - цени

Свързано:

Битумни керемиди - модерно решение за покрива