Какви са цените за изолация?

Последна редакция на 20/04/2024 от Габриела Санчес

След последната пристигнала сметка за отопление от изминалия зимен сезон, може би вече сте започнали да мислите как догодина да намалите този разход. В тази статия ще ви запознаем с основните предимства за вас и вашето домакинство при поставянето на изолация. Ще разберете още при вътрешна и външна изолация какви цени на квадрат можете да очаквате в България и кои са факторите, които ги определят.

Но преди това можете да разгледате изпълнители: 

Или директно да сравните цени: 

Оценка на енергийните разходи на домакинството

Първото, което е важно да направите, е оценка на енергийните разходи на домакинството досега, за да се убедите сами, че ще си възстановите инвестираните средства за поставяне на изолация само за няколко години от сметките за отопление. Навярно сте чували, че около ⅓ от топлината в дома ви се губи само заради това, че стените не са изолирани. Освен добро решение за вашето домакинство, изолацията на сградите има добър ефект и върху околната среда - тъй като се редуцира количеството на въглеродните емисии.

За да постигнете високи резултати, най-добре е да поставите изолация навсякъде в жилището. Ако обаче не можете да си позволите този разход в момента, започнете постепенно, с изолация на стаите с преобладаващи външни стени. След това потърсете отговор на следните въпроси:

Свързано:

Изолация-цени