Да защитим покривната конструкция от влагата с ТЕХНОСИМ

Последна редакция на 20/04/2024 от Адриана

Несъмнено в годините на новото строителство оползотворяване на всяко кътче от жилищното пространство се превърна в територия за изява на практичността, модерното мислене и архитектурната съобразителност,  превръщайки дома в израз на личностното ни съвършенство. Така едни от най-привлекателните, особено за по-младите и изпълващи с уют кътчета, са обитаемите подпокривни помещения. По отношение за изискванията, при тях е задължително полагането на топлоизолация под керемидите с цел повишаване на енергийната ефективност на покрива. Като цяло могат да се обобщят три основни проблема при обитаемите подпокривни помещения.

Проблем 1

Влошаване на комфорта в подпокривното помещение, а оттам и в цялата сграда. Всички видове покриви и в частност - скатните, са подложени на сериозни климатични въздействия - дъжд, сняг, вятър и други, които могат да проникнат през разместени или счупеникеремиди и да нарушат правилното функциониране на конструкцията.

Проблем 2

Защита на топлоизолацията от влагата. През зимата водните пари от вътрешността на сградата, респективно  подпокривното пространство, преминават през топлоизолационния слой и достигат до студената повърхност на покрива или керемидите. Когато срещнат преграда - паронепропускливи мембрани (фолиа), възниква опасност от кондензация. Влагата уврежда както дървената конструкция,  така и топлоизолацията. По този начин влагата трайно и необратимо намалява топлоизолационните качества на вложените материали.

Проблем 3

Задължително вентилируемо пространство между фолиото и основата. Този проблем до скоро водеше до сложни детайли, свързани с ограничаване на подпокривното пространство и намалена енергийна ефективност.       

Решение на тези проблеми осигуряват паропропускливите мембрани. Днес те са много важен елемент от модерните покривни конструкции. Ето защоТехносим препоръчва и предлага на своите клиенти паропропускливи подпокривни мембрани „TECHNO Membrane“.

 

Свързано:

Да защитим покривната конструкция от влагата с ТЕХНОСИМ