Боядисване на таван в София

Последна редакция на 29/03/2024 от Адриана

Когато стане дума за боядисване на стени, някои хора смело запретват ръкави със самочувствието, че могат да се справят сами. Когато, обаче, се заговори забоядисване на таван, редиците с желаещи намаляват. Като всяка ремонтна дейност, боядисването на таван си има своите тънкости на занаята. Затова е препоръчително да бъде извършено от опитна ръка.

Нека ви разкажем за историята на Красимир, който потърси специалист забоядисване на таванв MaistorPlus.

Вижте още: Боядисване на стая в 6 стъпки

Историята

Докато за някои почивните дни около 1-ви и 6-ти май бяха възможност за пътешествие и забавление, то други използваха свободното време, за да планират извършването на ремонтни дейности. Красимир потърси услугите на бояджиите в сайта забоядисване на таванна една стая в неговото жилище. В заявката си той посочи квадратура на помещението - около 20 кв.м. - и района, в който се намира обектът - град София.

Още същия ден Красимир получи първите оферти, а в следващите няколко дни майсторите и фирмите, кандидатствали по неговата заявка, вече бяха станали 11. Красимир беше внимателен в избора си и любезен в комуникацията. Той разгледа профилите на изпълнителите, предишните им проекти, както и оставените оценки за работата им. Отговори с благодарност на всички съобщения, сравни офертите, които беше получил, и размени телефона си с двама от кандидатите.

Боядисването

Една от тънкостите на занаята“Боядисване на таван”е подготовката на основата. На този етап е необходимо майсторите да преценят дали основата трябва да бъде замазана и изравнена. Ако пък преди това таванът е бил боядисан с вар, повърхността задължително трябва да бъде шпаклована. След което таванът трябва да бъде изчистен и подсушен.

В случая на Красимир таванът имаше нужда от замазване, за да може грундът, а след това и латексът да бъдат положени върху здрава основа. Освен това, тъй като стените на помещението вече бяха боядисани в друг цвят, ъглите трябваше да бъдат облепени с лепенки.

На базата на професионалните съвети, срока и цените за боядисване на таван, които получи по време на огледите, Красимир взе финално решение кой е най-подходящият изпълнител за неговия ремонт. А именно - Иван Младенов. Иван работи в сферата на довършителните работи от вече 8 години и притежава нужните компетенции за извършването на дейността.

Свързано:

Боядисване на таван в София