Стъпка 6

Последна редакция на 28/03/2024 от Адриана

Полага се саниращият разтвор Баумит БетоФил. Дебелините на полагане са между 10 мм и 40 мм на една ръка. В случай че участъкът за възстановяване е по-голям, то се полагат няколко слоя БетоФил, всеки с дебелина до 40 мм. Отделните слоеве се полагат по метода „мокро в мокро” – през около 2-3 часа, в зависимост от атмосферните условия, след като предходния слой набере достатъчна якост, така че да не се свлича от собствената си тежест. Когато при голям обрушен участък има подходящи условия за направата на кофраж, то той може да се запълни наведнъж.

Когато повърхността на възстановяваните елементи има специфична форма, то тя се постига чрез използването на предварително изготвени шаблони при полагане на последния слой БетоФил или чрез подходящо оформяне на кофража, преди запълването му с разтвора.

Като последваща операция за правилното съхранение, през целия период на съхнене се съблюдава, разтворът да запази съдържащата се в него вода, за да може правилно да протече процесът на хидратация и да се предпази повърхността от образуването на пукнатини, вследствие съсъхване. Това се постига чрез перманентно омокряне, чрез завиване на повърхността с PVCфолио или чрез използване на специални продукти за създаването на повърхностен филм върху разтвора, възпрепятстващ изпарението.

Свързано:

Съхранение на вече построеното-Баумит Бето-продукти