Mapelastic – доказаната хидроизолация от Мапеи!

Публикувано на 02/07/2019 от Реклама | Последна редакция на 25/08/2021 | Видяно 9 679 пъти

Мартин Стоянов е Технически Мениджър в Мапеи България почти от създаването на компанията. Мартин е преминал редица технически обучения и тренинги и ръководи екип от трима продуктови специалисти и трима технически инструктори.

Вече почти 10 години той и неговият екип предоставят решения на строителните обекти в България, стъпвайки на международния опит на Мапеи.

Той познава продуктите и техните характеристики в детайл, следи внимателно световните тенденции и спомага за навлизането на иновативните продукти на компанията в България.

Днес, той ни разказва за предимствата на Mapelastic, хидроизолация с 30-годишна история и доказано качество от Мапеи.

Да се запознаем с Mapelastic

Mapelastic е двукомпонентен, еластичен разтвор на циментова основа за защита и хидроизолация на стоманобетонни повърхности, плувни басейни и балкони. Роден е като продукт за инфраструктурата – с него са защитени стоманобетоновите конструкции на редица мостове, виадукти, язовирни стени.

  • Mapelastic се предлага на пазара вече 30 години - има мостове, защитени с продукта преди повече от 20 години и Mapelastic е устоял успешно на времето и атмосферните условия.
  • В последствие на изключително успешното представяне на Mapelastic в инфраструктурните проекти продуктът е тестван от експертите на Мапеи и за приложение и в бани, плувни басейни и на тераси.
  • Съвсем очаквано, за продукт който успява да защити стоманобетоновите конструкции на инфраструктурни проекти в изключително тежки експлоатационни условия от карбонизация и други агресивни въздействия, логично води води до извод,че би бил повече от подходящ при приложение в бани, плувни басейни и тераси.
  • За тези 30 години над 300 милиони м2 площи са успешно хидроизолирани с Mapelastic.

Какво е приложението на Mapelastic? 

Ако ви трябва еластична хидроизолация можете да се доверите на Mapelastic, който запазва гъвкавостта си дори и при – 20 градуса и в допълнение е и UV- устойчив! Продуктът има 2 CE маркировки: EN 14981 & EN 1504

  • Mapelastic защитава бетонните повърхността от проникване на CO2 (карбонизация) в продължение на повече от 50 години.
  • 2,5 мм слой Mapelastic осигурява същата защита срещу агресивното въздействие на хлориди както и 30 мм бетон (с водоциментно число 0,45).
  • Mapelastic може да се полага и върху съществуващи покрития и е съвместим с керамични, мозаечни и каменни покрития.
  • Можете да се доверите на Mapelastic ако ви предстои хидроизолиране или защита на бетонни конструкции, мазилки и циментови замазки или хидроизолиране на бетонни резервоари, използвани за съхранение на вода, както и хидроизолиране на бани, душ кабини, балкони, тераси, плувни басейни и др. преди полагане на крайни покрития от керамични плочки или хидроизолиране на гипсокартон, мазилки или циментови повърхности и леки циментови блокчета.
  • Можете да използвате Mapelastic и като гъвкав заглаждащ слой за бетонни конструкции с минимални фуги, включително такива, подложени на неголеми деформации при натоварване (напр. готови бетонни панели), както и за защита на мазилки или бетон с пукнатини, причинени поради свиване, срещу проникване на вода и агресивни атмосферни влияния и разбира се за защита срещу проникване на въглероден двуокис, на бетонни стълбове и греди, и пътни и железопътни виадукти, ремонтирани с продукти от гамата Mapegrout, както и конструкции, при които дебелината на бетона не е достатъчна и накрая, но не и на последно място за защита на бетонни повърхности, които може да влязат в контакт с морска вода, анти-обледенителни соли, като например натриев или калциев хлорид и сулфати.
  • Mapelastic се предлага в комплекти от 32 кг: компонент A: 24 кг торби; компонент Б: 8 кг туби. Както и в комплекти от 16 кг: 2 торби по 6 кг и 1 кутия от 4 кг.

За да бъде всичко ОК, изберете хидроизолация от Мапеи!

Мартин Стоянов и техническият екип на Мапеи с радост ще отговорят на вашите въпроси!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта