Стартира XVI-тото издание на студентския конкурс „Multi Comfort“, организиран от Saint-Gobain

Публикувано на 17/12/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 17/12/2019 | Видяно 899 пъти

За шестнадесета поредна година стартира студентският конкурс „Multi Comfort“. Той се организира от групата Saint-Gobain, световен лидер в устойчивото строителство, и се провежда на два етапа – национално и международно ниво. В конкурса имат право да участват студенти по архитектура, дизайн, урбанизъм и инженерни специалности, свързани със строителство на сгради.

Инициативата се основава на концепцията на Saint-Gobain за Multi Comfort. Тя обхваща различните аспекти на дизайна и изпълнението на сградите, за да може те да предоставят максимален комфорт на хората, които живеят или работят в тях. Перфектната комбинация между качеството на въздуха в помещенията, топлината, акустичния и визуалния комфорти правят една сграда Multi Comfort-на.

  • Всяка година конкурсът е предизвикателство за студентите – чрез подготовката на проектите за участие, те имат шанса да докажат своите познания и умения в международна конкурентна среда. В рамките на XVI-тото международно издание те ще трябва да се справят със задачата да създадат проект за преобразуване на пространството на пост-индустриалния обект на „Coignet Enterprise“ в Сен Дени в зелена жилищна, учебна и развлекателна зона. Тя трябва да съчетава едновременно следите от историческо наследство със съвременните нужди за устойчиво развитие на квартала.
  • Студентите могат да се регистрират за участие на интернет страницата на конкурса  до 31 март 2020 г.
  • В първия етап на инициативата студентите ще се състезават на национално ниво. Те ще представят проектите си пред жури от доказани специалисти в областта на архитектурата и строителството. Спечелилият първото място в България ще получи правото да участва в международния етап на конкурса, който ще се проведе в периода 3 – 6 юни 2020 г., в архитектурния център на Saint-Gobain в Париж. Там българският победител ще получи възможността да представи идеята си пред международно жури и да се състезава с още 60 проекта от 35 държави. Освен това, той ще може да се срещне със свои колеги и да обмени опит и знания със световноизвестни специалисти.

За студентския конкурс „Multi Comfort“:

Студентският конкурс „Multi Comfort“ се провежда в България от 2005 г. В него могат да участват всички студенти по архитектура, строителство, дизайн, които са записани за съответната академична година. Студенти в рамките на програми за обмен, стипендии и др. също имат право на участие в конкурса.

В последното издание на конкурса в Милано през 2019 г. участваха повече от 2200 студенти от 34 страни. Повече информация за студентският конкурс „Multi Comfort“, правилата за участие и конкретното задание за 2020 г., можете да намерите на интернет страницата на Saint-Gobain България, както на страниците на бизнесите, част от Saint-Gobain в България: isover.bg, rigips.bg, bg.weber.

За групата Saint-Gobain

Saint-Gobain проектира, произвежда и дистрибутира материали и решения, които са ключови за качеството на живот и бъдещето на всеки от нас. Те са навсякъде в нашите домове и ежедневие, като ни осигуряват комфорт и сигурност. В световен мащаб, компанията е лидер в устойчивото строителство с €41.8 млрд. продажби през 2018 г., присъствие в над 68 държави и повече от 180 000 служители. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта