Модерният и практичен дом – Визия 2019 на Светът на мебелите

Публикувано на 06/03/2019 от Реклама | Последна редакция на 06/03/2019 | Видяно 6 036 пъти

Интериорът през тази година ще заложи на практичност, модулност, интелигентни и пуш системи, LED осветление и разнообразни смели решения. Това заключение може да бъде направено след като се запознахме с предложенията, които от 26 – 30 март ще дадат българските и чуждестранните компании по време на изложението Светът на мебелите. Съвременните машини и продукти, които ще бъдат акцент в успоредно провеждащото се изложение Техномебел, вещаят, че бъдещето на мебелното производство ще бъде изключително високотехнологично.

В двете международни изложения се включат над 190 компании. Светът на мебелите привлича вниманието на компании и представители на фирми от България, Италия, Германия, Румъния, Полша, Италия, Украйна, Турция, Русия, Словения, Литва, Белгия, Великобритания, Гърция. Техномебел привлича участници от България, Германия, Румъния, Турция, Австрия, Литва, Италия. Изложителите в двата форума ще представят над 450 световни бранда и производители.


Важните акценти в Светът на мебелите и Техномебел

Еasy to clean технология

На Светът на мебелите всеки посетител ще открие мебел, подхождаща за неговия дом, офис, градина, хотел и ресторант. Многообразието от предлаганите мебели е голямо и предложенията варират от класически до скандинавски стил, подходящи за еклектичен, винтидж или индустриален интериор.  

През тази година участниците ще предложат мебели с easy to clean технологии. Те са непромокаеми и с висока устойчивост на драскане. За оптимизация на пространството актуални предложения са модулните мебели - модулните дивани дават възможност за комбиниране на стандартизация и персонализиране.

Иновативни терморегулиращи текстили при матраците

Голямо ще бъде и разнообразието от матраци. Сред акцентите са иновативни терморегулиращи текстили, които помагат за температурния баланс през нощта и специални профили, осигуряващи свободен достъп на въздух през ядрото на матрака. Специално внимание е отделено и на офис обзавеждането – предлагат се както мениджърски серии, така и оперативни офис серии, а разнообразието от работни столове е впечатляващо.

LED осветление

Във фокуса на вниманието попада секция „Лабиринт“. Тя е изработена от ЛПДЧ и МДФ и е подходяща както за дома, така и за офиса. Комбинацията от цветове антрацит и беже и тяхното преплитане предава на а детайлите индивидуалност. Всичко това е подчертано от LED осветление, фоново осветяващо околното пространство. Максимално удобство създават пуш системите на вратите.

Ефективност и дизайн в най-новите декори на плочи

На Техномебел 2019 ще бъдат представени най-новите декори на плочи, плотове, фолиа и кантове, мебелни фронтове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители.

Сред акцентите тази година е аспираторът Galileo. Визуално „невидим“, той е с  водонепромокаем и компактен мотор и ефективен дизайн.


Машините са елементът, който създава условия за неограниченост

Техномебел ще се превърне в платформата за представянето на най-новите и модерни машини и оборудване за дървообработване и мебелно производство. Сред тях ще бъде Format4 CNC H350 - една машина с пет оси на обработка, даващи неограничени възможности. Технологията намалява разходите за първоначална инвестиция и последващи разходи за специални машини, агрегати и инструменти. Друго от предложенията, Format4 C-Express 920 classic, е машина за пробиване и фрезоване, като всички операции се изпълняват бързо, икономично и точно.

Дефиницията за продуктивност – по този начин е определян пакеторазкройващият циркуляр Format4 Kappa automatic. Машината позволява бързо рязане, комбинирано с перфектен разрез на повърхността. Модулно програмираната оптимизация на рязане с бар-код етикетиране гарантира висока процесна сигурност за последваща обработка. За безпроблемната работа на машините от индустрията, на Техномебел ще бъдат представени и най-новите индустриални масла, които осигуряват лесна поддръжка.


Разговори за дизайн

Към дизайнерите е насочен дискусионният форум „Разговори за дизайн“, организиран от българската група за дизайн Черга, а посетителите на изложенията могат да видят най-новите идеи на дизайнерите от Черга, разположени на специално обособена зона. В изложбените зали посетителите ще могат да разгледат и номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“, както и да видят кои са призьорите за 2019 г. , споделят организаторите Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

За бъдещите кадри на мебелния бранш е обособена зона „Панорама на българското образование“, инициативата „Надпревара за знания“ е насочена към студентите  и учениците от професионалните гимназии, а за най-малките отново ще има конкурс за детски рисунки - „Моята любима стая“.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на https://bit.ly/2VvJoRT .

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта