„Умни“ мебели за малкия дом

Публикувано на 11/05/2019 от Мария Неделчева | Последна редакция на 13/05/2019 | Видяно 3 657 пъти

Мултифункционалните мебели са крайъгълният камък в обзавеждането на всеки дом с по-скромни размери. За да имате елегантност, уют и същевременно достатъчно пространство и място за съхранение, на помощ идват както тези „умни“ мебели, така и някои малки трикове. Всички сте виждали футуристичните идеи за много красиво, но и много скъпо обзавеждане, успешно изпълняващо различни роли. Но прекалено големите разходи не са задължителни, тъй като на пазара вече има съвсем достъпни малки мебели, които да ви помогнат в търсенето на пространство у дома. Заедно с тях, ви предлагаме и идеи за пестене на място, а нашите интериорни специалисти винаги са готови да ви съдействат при нужда от помощ в проектирането и организирането на пространството у дома.


Големи, малки и миниатюрни маси за всяка стая

Подберете най-правилната маса за всяко пространство у дома:

  • За кухнята можете да намерите отлични разгъващи се варианти, в чиято основа можете да прибирате и сгъваеми столове, за да не заемат място, когато не се използват.
  • В спалнята и хола винаги е полезна малката странична масичка, достатъчна да поставите на нея чашата кафе и книгата си, докато отдъхвате.
  • Най-добрата идея за дневната пък е масичката с повдигащ се плот – в нея има много място за съхранение, което със сигурност ще разберете, че е безценно. Освен това се дублира и с функцията на бюро, ако често работите от дома.

Вижте още: Внесете комфорт и уют с уникална дървена масичка в дневната

 


Забравете обемистите гардероби в спалнята

Няма нужда да отнемате от пространството в спалнята си, ако тя е маломерна, с прекалено голям гардероб. Вместо това използвайте свободно стоящи закачалки и стойки, които ще изискват по-малко площ. Да, вероятно няма да съхранявате толкова много неща, но се замислете дали всъщност имате нужда от всичко, което в момента стои по рафтовете и чекмеджетата ви. Идва и пролет, време за прочистване. Закачалките могат да стоят както самостоятелно, така и да са закрепени за стената, изцяло според възможностите на дома ви. Те са решение както за спалнята, така и за антрето, затова не се замисляйте твърде дълго. А и са много по-приятелски настроени към бюджета ви, нали?


Огледало, скрило в себе си света

Всеки дом, всяка жена, има нужда от това прекрасно творение. Огледало, скрило в себе си всички ценности – бижута, гримове, малки тайни. Вече почти навсякъде може да се намери такова бижу за дома, отварящо се към отлично място за съхранение. Вариантите също са няколко и според вашето пространство можете да изберете дали да бъде свободностоящо, закачено на стената или дори – закачено на вратата. Вариациите са и във вътрешността, като може да е пълно с полезни рафтчета, или да показва цялата прелест на колиетата ви с едно отваряне. А огледало в цял ръст винаги е необходимо на една уважаваща себе си дама,... или господин.

Вижте още: Изберете подходящи огледала за баня


Красив декор и място за съхранение в едно

Инвестирайте в няколко красиви старинни кутии, сандъци или куфари. В тях можете да сложите всичко, което пожелаете, и не искате да се вижда от посетителите на дома ви. Едновременно, те изглеждат ефектно и стилно, особено в една по-минималистична обстановка. Можете да ги направите контрапункт в стаята, ако са по-шарени и интересни, или да допълните към стила на останалите мебели в нея с елегантен избор. Ако се спрете на по-здрав, например дървен модел, бихте могли да го използвате дори за сядане върху него! Освен това винаги е добра идея да варирате с броя на кутиите, сандъците и куфарите, за да вършат те своята цел – да са ви от полза в дома.

Надяваме се, че сте успели да откриете своето решение за оптимизиране на пространство вкъщи сред нашите предложения. В случай че имате нужда от професионалисти които да ви помогнат в реализацията, винаги можете да се обърнете към опитните интериорни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Заявете своя проект напълно безплатно още днес, и за кратко време ще получите конкурентни оферти, които да сравните. Предварително ще можете да видите профилите на кандидатствалите изпълнители с отзиви от клиенти за работата им, за да вземете максимално информирано решение. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта