Актуални тенденции при дизайн на офис – стилни и атрактивни

Публикувано на 16/12/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 16/12/2019 | Видяно 2 702 пъти

Може да е изненадващо за някои, но се оказва, че интериорният дизайн в работното пространство е пряко свързан с производителността и успеха на компанията или организацията. Подобренията в офис обстановката оказват съществено влияние върху развитието при служителите. Оказва се, че мотивацията, креативността, работоспособността и щастието им могат да бъдат подобрени чрез правилното организиране на пространството, светлината и въздушния поток, наличието на естествени и органични детайли в работното помещение. Наистина съвременните офис пространства трябва да предоставят много повече от бюро и компютър. Ако искате да прекроите по нов дизайн офиса, то професионалистите в MaistorPlus могат да ви помогнат в това смело начинание.


Еволюция в дизайна на офиса

В наши дни интериорният дизайн е загубил своята чисто декоративна роля и сега служи като инструмент за създаване функционален смисъл на чистата естетика. Жонглирайки с множество фактори, съвременните дизайнери търсят първокласни, красиви офис аранжировки.

  • Някои от най-важните компоненти на успешния дизайн на офиса са свързани със светлината, въздуха и шума, отвореността на помещенията и конфигурирането на мебелите и техническите елементи в тях.
  • Устойчивостта на материалите, уникалните форми и цветовите конфигурации не трябва да се подценяват.
  • Съвременните дизайнери често базират своите модернистични проекти в силна връзка с природата, органичните детайли и естествената светлина. Но обръщат внимание и на създаването на безопасна, удобна и вдъхновяваща работна атмосфера. Не е лесна задача, нали?

Вижте още: Подарете си комфорт с най-подходящите столове за офиса


Добавена стойност в дизайна на офиса?

И когато говорим за устойчивостта на дизайна на офиса, то трябва да имаме предвид, че той не е само пространство с модерна визия - това вече не е достатъчно. Съвременният облик на офис пространствата в сградата трябва да имат добавена стойност. Какво представлява това?

  • Естествената вентилация и климатичният контрол, слънцезащитата и интелигентното разпределение на светлината, генерирането на енергия и дългосрочната устойчивост са само част от факторите, необходими за съвременната офис сграда и фасаден дизайн.
  • Умната модерна архитектура и планирането на пространството могат да осигурят здравословна и безопасна работна среда за служителите.
  • Днес модерните дизайнерски проекти се концентрират върху създаването на работни пространства, които обръщат специално внимание на оптималното регулиране на температурата, разпределението на светлината и шумовото замърсяване. Това, в комбинация с използването на максимално естествени материали, органични компоненти и технически иновации, създава не само функционални, но и оригинални решения.


Светлината властва в дизайна на офиса

Емблематичен герой при съвременната идея за дизайн на офис е светлината. Доказано е, че тя има пряко влияние върху производителността, здравословните условия, мотивацията и степента на удовлетвореност на служителите. Така че, схемата за осветление в офиса е много важна.

  • Лампите и осветителните инсталации трябва да осигурят изобилие от светлина в комбинация с енергийна ефективност, като в същото време са стилно допълнение в интериора.
  • Те добавят красота и артистичен стил към интериорната идея и конфигурацията на мебелите.
  • Най-добрите варианти винаги са големите прозорци, които са утвърден задължителен елемент на модерните конфигурации при офис дизайна. Защото няма нищо по-добро и здравословно от естествената светлина.
  • В същото време технологичните иновации при осветителните тела са от голямо значение за съвременния дизайн на офиса. Така наречената жълта светлина е за предпочитане за очите в сравнение с неоновата на работното място.

Вижте още: Влиянието на интериора върху работния процес


Зеленина в дизайна на офиса – екологично и стилно решение

Една от най-отличителните характеристики на съвременните работните зони са зелените пространства. Те са не само устойчиви и ефикасни тенденции, но и стилно интегриране на природата в дизайна на офиса.

  • Ако целта ви е да подобрите работната среда, да повишите производителността, комфорта, удовлетвореността и подобрите здравето на персонала, няма по-добър вариант – просто споделете работното пространство с живи зелени растения.
  • Начините, по които зеленината може да бъде включена в офисния дизайн, варират - от традиционните саксии с цветя до по-сложни зелени проекти като: зелен тревен под, вертикални зелени стени или живи дървета, които са буквално вплетени в самата архитектурна конструкция.


Офисът днес не е това, което беше

Дизайнерите в наши дни осъществяват доста впечатляващ баланс между модерните, технологично ориентирани концепции с решения, инспирирани от природата. Така правят бягство от стерилната и неподходяща среда, често срещана в стандартните стереотипни офиси.

  • Динамичната цветова конфигурация е също често използвана в офисите от ново поколение.
  • Все по-често има и специално място за почивка, осигурен чрез кът за отдих. 

Истината е, че в съвременния офисен дизайн новите технологии и иновации, преплетени с елементи, вдъхновени от природата, могат да предложат невероятни възможности за промяна и растеж на всяка компания или организация. Ако предложените идеи са ви провокирали към промени в офиса, но имате и нужда от професионалнао помощ - потърсете специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете своята безплатна заявка за проект и ще получите различни оферти. Сравнете ги изберете най-подходящата за вас.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта