Полезни съвети и идеи за вашия домашен офис

Публикувано на 14/03/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/03/2020 | Видяно 3 570 пъти

Не във всеки дом е необходимо изграждането на домашен офис. Това е придобивка, която се явява изключително ценна за онези от нас, които работят за себе си или във фирма, позволяваща възможността за комбинирана работа - от вкъщи или в офиса на компанията. Ако сте на етап обмисляне дали да се сдобиете с кътче за работа у дома, то днес ще ви представим няколко ключови съвета и полезни идеи, с които можете да започнете ефективно планиране на своя офис проект. За да сте сигурни, че взимате правилните решения, не се колебайте да се допитате и до специалист по интериорен дизайн, който ще ви даде още куп полезни насоки.


Фокус върху светлината

Най-важният фактор за изграждането на домашен офис е наличието на светлина в предназначеното за работа помещение. Опитайте се да откриете добре осветено кътче в дома си, където да поставите бюрото. Постарайте се светлината да е мека, прикрита от прозрачна завеса или светли вертикални щори и да не попада директно върху монитора на компютъра. Посоченото на тази снимка бюро е поставено на изключително стратегическо място. Позиционирано е срещу двата странични прозореца, откъдето щедро влизат слънчеви лъчи. Последните не попадат директно върху самото бюро и по този начин не се пречи на работния процес по никакъв начин.

Виж още: 5 идеи за мечтания офис през лятото


Изберете правилния интериорен стил

Разнообразието от интериорни стилове, сред които можете да избирате, е голямо. Класически, съвременен, минималистичен, виндитдж, дори индустриален, както можете да видите на посочената снимка, и други. Важно е обаче да съобразите на първо място пространството, с което разполагате.

  • Ако помещението е прекалено малко - стилове като класическият, например, могат да затворят още повече пространството и да създадат усещане за претруфеност, която да тежи на окото.
  • Светлината също играе важна роля. Ако тя не е в обилни количества, изборът на по-семпъл дизайн със светло обзавеждане може лесно да компенсира този недостатък във вашия домашен офис.
  • За да създадете визуална илюзия за повече пространство, и в най-малкото офис помещение е необходимо на първо място да поиграете със светлината и цветовете. Изборът на светли основи е винаги правилен път, по който можете да поемете, но това не означава лишаване от необходим контраст:

  • Ако се спрете на бяло в основите на помещението, комбинацията с интересен цветен акцент ще внесе повече настроение. Прилагайки правилното цветово съчетание, ще се радвате на по-въздушно работно място със закачлив дизайн.
  • Избягвайте комбинирането на повече от два цвята, тъй като това би пренаситило интериора.
  • В случай на избор на неутрални цветове, като сиво, черно, бяло и техни вариации - можете да комбинирате и по няколко различни нюанса, но в същата гама. 


Комбиниране на няколко зони в едно помещение

Ако сте решили да приобщите новия си офис към някоя от основните стаи в дома, то е важно да вземете няколко важни фактора предвид:

  • Изборът на минималистичен дизайн, не само за офис зоната, но и за цялото помещение, би създала усещане за повече простор. Семплите мебели са добре дошли, масивните такива нямат място в подобна интериорна композиция.
  • Светли цветове и комбинация на неутрални тонове ще ви помогне да създадете хармонично усещане.
  • Присъствието на жива растителност ще съживи стаята и ще внесе доза естествен контраст.

Не забравяйте също, че интериорните дизайнери са на разположение да ви помогнат да сбъднете по-лесно мечтаната интериорна визия, включваща офис у дома. Пуснете безплатна заявка за изпълнение на проект и разгледайте подбраните оферти, които ще получите. Изберете на база профили на фирмите, техните индивидуални предложения към вас и оценки от предишните им клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта