Къща в планината – проект за модерна интерпретация

Публикувано на 17/12/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 17/12/2019 | Видяно 5 959 пъти

Много собственици на къщи, разположени извън града, в близост до планината, се опитват да ги съчетаят с природата. По тази причина те използват естествени материали като дърво и камък. Изборът на стил за изпълнение на фасада на сградата и интериор в този случай често стават основа на концепцията на дизайнерския проект.

Кънтри стилът е комфортен, уютен и практичен. Но някои собственици на жилища в крайградските райони биха искали да имат дом, който е не само удобен, практичен, екологичен, но и модерен. По тази причина представяме един дизайнерски проект на извънградска къща в планината, в който органично се съчетават всички изброени по-горе параметри. За повече идеи, потърсете специалистите на MaistorPlus.


Дом извън града, с красива природа

Да бъдете собственик на дом, който е сред природата има много предимства. Със сигурност ще се сбогувате със стреса, мръсния въздух и кошмарен трафик.

  • Двуетажната нестандартна сграда, скрита под короните на дърветата, се вмества хармонично в околния пейзаж, благодарение на оригиналната си архитектура.
  • Панорамните прозорци се редуват с малки прозорци, дървените повърхности се заменят с камък, а правоъгълните форми са в съседство със заоблени линии.
  • Отворените балкони, малките тераси и навесите са равномерно разпределени по целия периметър на сградата.
  • Наклонените покриви на сградата осигуряват равномерно изчистване на снежната покривка без намесата на собствениците през зимата. А стърчащите козирки създават сянка над прозорците, входовете и балконите през горещия сезон.
  • Необичайната фасада на къщата е както красива, така и практична.

Вижте още: Архитектурни вдъхновения от най-известните къщи на дърво


Ландшафтният дизайн също е важен!

Ландшафтният дизайн на зоната край къщата трябва е създаден с максимална адаптация към съществуващите особености на местната планинска природа.

  • Стремежът на дизайнерът на тази къща в планината е да има минимално вмешателство в терена. Така става възможно да се създаде красив, практичен и хармоничен природен обект. 
  • Декорацията на фасадата на сградата е много разнообразна, но изглежда в симбиоза спрямо природата.
  • Самата дървесина като облицовъчен материал идеално се съчетава с естествен камък, а тъмният кант от метални елементи действа като цветен контраст, придавайки строгост и яснота на конструкцията.


Входната врата и осветлението спират дъха

Наистина главният вход на представената къща в планината е впечатляващ.

  • Използването на ствола на дървото като един от стълбовете е смел ход в дизайнерското решение. По този начин централната врата и пространството около нея кара посетителите да задържат дъха си в очакване на онова, което може да се види вътре в сградата.
  • През нощта фасадата на къщата е перфектно видима, благодарение на осветлението, което е организирано на няколко нива.
  • Не само от съображения за безопасност, но и за декоративни цели, градинските лампи са разпределени равномерно на територията в близост до къщата.

Вижте още: Мечтаната дървена къща - няколко интересни идеи


Комфортният интериор на дневната е невероятно стилен

Централно място в представената двуетажна планинска къща е просторната дневна с голяма камина.

  • Зоната за отдих с мека мебел е класически разположена пред огнището - цветни дивани, меки столове, различни маси, рафтове.
  • Удобният сегмент за релакс тук е очертан с килим в античен стил.
  • Високите тавани с дървени опори, каменните стени и гредите изглеждат величествено. За да се омекоти тяхното внушение се използват различни дизайнерски техники - „уютен” текстил за мебелите и шарени възглавници (кадифе и велур), килим, растения, цветя във вази. Има и видео зона, но тя е с второстепенно значение.


Стил кънтри с модерни елементи - добро решение за цялостния интериор

Частната къща извън града в планината има няколко стълби и всички те са изградени от дърво и метал в съответствие с принципа на практическата безопасност. Това са надеждни, здрави конструкции, които оформят едно практично жилище, създадено в хармония с природата, екологично и същевременно модерно.

  • За да се използват пълноценно мотивите в стил кънтри, стаите в сградата са просторни и светли.
  • Всъщност изобилието от дървени и каменни повърхности значително променя структурата на пространството. Това се постига с големи греди на тавана, масивни подови конструкции, зидария със своя изразена текстура.
  • Изброените елементи внасят специален характер в интериора на стаите.
  • Поради факта, че повечето от стените в дневната са с прозорци, пространството е перфектно осветено от слънчева светлина.


Кухненското пространство дава изключителна свобода

В кухненското пространство таваните не са толкова високи, колкото в дневната, но дизайнерите все пак следват избраната концепция за интериор, активно използвайки дървени елементи под формата на облицовки, греди на тавана, носещи конструкции и тавани.

  • Усещането за просторна и светла стая не напуска тази зона, благодарение на големите панорамни прозорци.
  • Ъгловият кухненски комплект е проектиран така, че да съответства на декорацията в кухнята.
  • Използвана е комбинация от дървени повърхности с тъмни, контрастни елементи.
  • Зоната за хранене е още по-оригинална - плотът на масата, изработен от едно цяло парче дърво, запазвайки причудливата му форма, е съчетан с класически столове с лека кадифена тапицерия.


Функционални и стилни спалня и библиотека

Спалнята е по-малка и излъчва страхотен комфорт, благодарение на голямото легло и мекия килим. Стилният гардероб е с дърворезба и служи като декоративен елемент.

  • Акцентът в къщата в планината обаче е оригинално обзаведената библиотека. Полукръглата стая с вградени рафтове за книги не може да бъде объркана с никоя друга.
  • Необичайната форма на домашната библиотека се подчертава от многостепенния дизайн на тавана с окачени конструкции и вградено осветление.
  • В библиотеката има удобни столове и бюра за работа в уединение - тук са създадени всички условия за спокойна работа и почивка.

В заключение трябва да отбележим, че при проектирането на модерната извънградска къща в планински терен са използвани дори големи камъни с груба обработка, за да станат част от интериора. Хармоничното съчетание на елементи от селския живот с модерни домакински уреди и мебели на съвременни дизайнери води до създаването на напълно уникален интериор. Формулирайте точната идея за къща в планината с помощта на опитни специалисти, регистрирани при нас. Може да направите напълно безплатна заявка за проект. Така ще получите оферти и ще можете да изберете тази, която ви допада най-много.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта