5 страхотни идеи за сглобяеми къщи

Публикувано на 31/05/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 01/06/2017 | Видяно 13 254 пъти

Мисълта как да живеем в по-добри условия и е водеща в живота на всеки човек. Ако ви предстои преместване, строеж или ремонт, значи темата за уютен дом е обсебила съзнанието ви. Предлагаме ви да разгледате пет прекрасни сглобяеми къщи, в които със сигурност ще се радвате да заживеете още днес. Не забравяйте, че винаги може да се свържете със строителите, регистрирани в сайта на MaistorPlus, които да превърнат мечтите ви в реалност.


Модерна VIP къщурка

Най-хубавото в тази къща е, че не ви е необходима голяма площ, за да си я построите. Тя се разпростира на 55 квадрата, а разгърнатата и застроена площ е 70 кв. м. Изработена е изцяло от рециклирани метални контейнери.

Вижте още: 8 причини пасивните къщи да са образец за енергийно ефективен дом


Уютно отворено пространство

Разполага с едно голямо помещение на първия етаж, където се намират кухнята, трапезарията и дневният кът. Има вградени гардероби в стените. Удобно стълбище води до втория етаж, където се намира спалнята.


Къща с простор и много светлина

Следващата къща, която ни впечатли, се отличава с изключителен простор. Тя е изградена отново от рециклирани контейнери, на един етаж е и се разпростира на площ от 280 квадратни метра.


Хармонично обзаведено пространство

Това, което я отличава, е фактът, че разполага с много прозорци от типа "стъклена стена", през които естествената светлина навлиза, сякаш не среща преграда.

Друг особен плюс е, че тази къща разполага с голямо жилищно пространство. Изградена е от трапезария с кухненски кът, отделен хол и три спални, а между всички стаи има малки кътчета, където може да се обособи кабинет или ъгъл за детски игри.


Ъглова къща

Формата на този сглобяем дом вероятно прави впечатление и на вас. Причудливият начин, по който са поставени контейнерите на това жилище, му придават характер и атмосфера. Ако поръчате такъв дом, няма шанс да останете незабелязани от съседите си.


Изумителна функционалност

Хубавото на този дом е, че той може да расте в зависимост от нуждите на вашето семейство. Би могъл да бъде изграден само от два контейнера, поставени един върху друг под ъгъл, или да се добавят още - съединени с долния, който образува първия етаж. Минималната площ на тази къща е 83 квадратни метра, а разширението нагоре зависи от вас и големината на семейството ви.


Дървена къща

За разлика от примерите по-горе, тази къща е изградена изцяло от дърво и е изолирана с каменна вата. Дървената конструкция позволява размерите на тази уютна къща да варират - от малко и симпатично бунгало до голям и комфортен дом.


Неповторим комфорт и красота

Независимо на кой вариант се спрете, акцентът в тази къща пада върху отворените пространства, дървото и светлината. Интериорът залага на масивни дървени плоскости, а голям процент от стените са отстъпили място на широки френски прозорци. Комбинацията от тези решения създава усещането за уют и простор.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители


Къща със стъклени стени

Тази къща също залага на дървена конструкция и изолация от минерална вата. Най-отличителният ѝ белег са стъклените стени, които заместват стандартните. Цялата къща е опасана от прозорци, през които влиза светлина.


Завидна енергийна ефективност

Разбира се, за да бъде енергоспестяваща къщата и да се спазват принципите за устойчиво развитие, прозорците са от троен стъклопакет, така че алтернативните стени да не повлияват негативно върху изолацията и енергийната ефективност на къщата.

По-традиционно мислещите българи отхвърлят сглобяемите къщи като сериозна алтернатива, защото в представите им домът е изграден от масивни материали като тухла и камък. Ако вие обаче сте решен да пробвате, не пропускайте възможността да се свържете с фирмите, които се занимават с построяването на сглобяеми и мобилни къщи. От тях ще получите консултация, информация за устойчивостта, живота и енергийната ефективност на къщите. Те ще могат да ви изготвят и проект, но ако вече разполагате с такъв, опишете го безплатно на сайта на MaistorPlus, за да получите най-изгодните условия за реализацията на вашия дом мечта.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта