Интериор на малка кухня (6 кв.м.) – вдъхновяващи идеи

Публикувано на 05/11/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 20/11/2019 | Видяно 4 479 пъти

Малката кухня в жилището изисква внимателно планиране на пространството, за да могат всички необходими домакински мебели и уреди да се поберат и да има свободно движение. Оказва се, че на площ от 6 кв.м. може да се получи издържана композиция от всичко, което е необходимо за работа в тази стая. Помислете за кухненски интериор, който е оригинален и в същото време практичен. За да не губите време и да не допускате грешки, доверете се на доказаните специалисти на MaistorPlus. Съвременните решения позволяват оптимално използване на малката площ.


Малка кухня - снежнобял дизайн за повече пространство

Малкото пространство може да бъде оптимално използвано в дизайна на кухнята, ако е решено в бяло.

  • За оптично увеличаване на интериора на кухнята, която е само 6 квадратни метра, стените са боядисани в бяло и декорирани с лъскави плочки.
  • Допълнете интериора с нотка ненатрапчиво сиво.
  • В помещението може да се вмести цялото кухненско оборудване.
  • Вградените домакински уреди тук са задължителни.
  • По стените може да има шкафове, но нека те не са много, а да се даде предпочитание на рафтовете. Те също осигуряват достатъчно място за съхранение на продукти, домакински съдове и прибори за хранене. Възможно е дори да има мини-маса, на която да се храните.
  • Барплотът също е добро решение  и се закрепва към стената с панти. Когато не е необходим, той се спуска, така че да не пречи на движението. 

Вижте още: 9 креативни идеи за малка кухня


Малка кухня – английска сдържаност и стил

Оказва се, че нямате нужда от много място, за да организирате своето малко кухненско пространство в английски стил.

  • Ползвайте за целта класически мебели с декоративни фасади. Нека акцентът да падне на великолепната керамична мивка.
  • Вградените модерни домакински уреди определено дават нужното място да работа. Естественият дървен материал изглежда както класически, така и модерен.
  • Плотът от дърво идеално се ползва и като маса.
  • За допълване на английския стил ползвайте декорации в синьо. Става дума за чаши, чинии, саксии и пердета.


Малка кухня в съвременен нюйоркски стил

Искате ли да създадете нещо по-модерно – заложете на нюйоркски стил с нотка на блясък в своята малка кухня от 6 квадратни метра. Той е изграден в перфектната комбинация от бяло и сиво.

  • Нежните аксесоари в розово или синьо заедно с красиво набраното перде добавят шик. Тази кухня обаче визуално е не само красива, но удобна и практична.
  • В кухненското пространство е възможно да има малка кръгла маса, която не само се вписва идеално в стила на кухнята, но и лесно се адаптира в малкото пространство.
  • Осветлението дава нужния акцент – за целта изберете елегантен полилей в златисто, в комбинация с допълнителни малки осветителни тела.
  • Малката кухня в нюйоркски стил често е свързана с дневната. Така се получава едно добре организирано пространство.

Вижте още: Как да обзаведем малката кухня, без да я правим тъмна и схлупена?


Малка кухня от 6 кв.м – оригинален рустик стил

Добра идея е също да организирате своята малка кухня в рустик стил. За целта просто обновете старите си шкафове със самозалепващ се фурнир от дърво. Поставете цветни плочи с рустик декорации на стената между шкафовете. Хубаво е да имате плот вместо маса от ламинат и удобна мивка.

  • Имитацията на старо дърво може да бъде създадена с помощта на ламинат или техниката декупаж.
  • Не пропускайте възможността да окачите кухненски съдове и прибори на стената. Те винаги ще бъдат под ръка и допълнително ще засилят рустик интериор.
  • Може да окачите също от тавана лук, чесън, билки, които са специфичен елемент в този избран кухненски стил.
  • Медните лампи и съдове тук са задължителни.


Малка кухня в сиво или бежово – актуална тенденция в наши дни

Сивото и бежовото са най-често използваните цветове за кухнята днес. Това не е изненадващо, тъй като стаите, дори и малките, изглеждат много изчистени и комфортно в този дизайн.

Една малка кухня трябва да бъде не само красива, но и функционална за всички членове на семейството. В малките кухни всеки сантиметър трябва да бъде максимално добре използван.

Ето защо предварително обмисленият дизайн на кухнята от 6 кв. м. е толкова важен. По този начин вашата кухня може да бъде удобно и комфортно място, въпреки малките размери. Полезно е да знаете как да постигнете желания ефект, всичко друго ще си дойде на мястото. Ако обаче не се чувствате сигурни и имате нужда от професионално съдействие, потърсете специалистите, регистрирани на MaistotPlus. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти. Сравнете ги, вижте мнения и на предишни клиенти и вземете правилно решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта