Кухня в азиатски стил – за любителите на екзотиката в интериора

Публикувано на 01/08/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 27/09/2019 | Видяно 2 116 пъти

Домът е отражение на нас самите, затова би било прекрасно, ако можем да го превърнем в нашето второ Аз. Няма нищо по-чаровно от помещение, което има уникален стил. Особено ако в него прекарвате голяма част от деня си, тогава атмосферата е повече от важна. Кухнята е място за творчество, затова и самата тя трябва да бъде обзаведена с вкус и въображение. Ако сте любители на екзотиката в източното изкуство, то тогава си създайте интериор в азиатски стил, който да отразява вашия необикновен вкус.

В случай, че искате да експериментирате и да разнообразите с азиатски интериор целия си апартамент, не се колебайте да се свържете с дизайнерите, регистрирани в нашия сайт.


Изберете подходящия цвят за стените

В азиатския стил основно се използват неутрални цветове за фон – кремаво, бежово. Изглежда стилно и позволява да внесете разнообразни акценти в дизайна.

  • В този тип култура основните усещания, които се цели да се постигнат, са баланс и спокойствие. С нежни цветове можете да си го осигурите. Те са земни и създават чувството за естественост и непринуденост. 
  • Няма да сгрешите, ако заложите на един ярък цвят за акцент, който може да вкарате в столовете, картини, декоративни елементи.
  • Не забравяйте, че зеленината е много важна за азиатския стил. Прекрасно ще бъде, ако е естествена. И все пак, ако не ви се получава успешното отглеждане на растения, може да си позволите да заложите на изкуствени цветя.


Мебелировка в азиатски стил

Заложете на мебели, изработени от дърво и след това лакирани. С този избор никога няма да сгрешите, ако искате да имате изискана кухня.

  • Ако фонът на стаята е светъл, можете да си позволите кафяви мебели. Така те ще бъдат красив акцент и тяхната красота ще изпъква. А и не трябва да забравяме, че кафявото е класика, която никога не излиза от мода.
  • Какъв по-хубав акцент от кухненски остров в червено? Огненият цвят ще раздвижи бежовата гама и ще внесе неподправен вкус. Добавете и няколко бар стола и сте готови за суши и коктейли с приятели късно вечер.
  • За любителите на светлата цветова гама предлагаме обзавеждане на кухнята в бяло и бежово. Нека самата кухня бъде в бяло, а масичката, на която ще се храните, заедно със столовете, бъдат в бежово. Това е подходящо предложение за тези от вас, които искат да си осигурят максимално светлина и свежест в помещението.

Виж още: Съвети от дизайнери: Как да обзаведем апартамент в азиатски стил


Подова настилка

Въпреки че често бива игнорирана подовата настилка е много важна част от интериора. Точно тя може да окаже сериозно влияние на целия стил в дома.

  • Ако мебелите ви са кафяви, можете да заложите на подобен цвят под, изработен от дървесина. Той би придал завършен вид на стаята. За тази цел може да изберете както естествен паркет, така и ламинат. Разбира се, плочките също са алтернатива, но те може да ви причинят известен дискомфорт, тъй като не изолират стаята и внасят студенина.
  • При избора на кухня, обзаведена в бяло или кремаво, помещението е добре да притежава светла подова настилка. Важното е да има синхрон, за да се получи красива комбинация.


Светлината във вашата азиатска кухня

Посрещнете светлото утро в екзотично обзаведената си кухня.

  • Заложете на щори от бамбук – освен удобство и функционалност, те имат и много интересна визия. Нетрадиционното е вашият ключ към отличаващия се азиатски стил. Този тип щори по никакъв начин не затъмняват пространството, а това ви осигурява нужната светлина.
  • Друга идея е да поставите лунички на тавана. Те стоят много модерно и едновременно с това уютно не само в спално помещение, но и в трапезарията, хола, кухнята.
  • Винаги може да се спрете и на някоя декоративна лампа, която да допълва азиатския ви интериор. Немислимо е да я използвате за основно осветително тяло, но все пак ще пасне чудесно на стила. 


Декорирайте смело и с въображение

Декорацията на дома е много важен елемент в интериора. Само с малко аксесоари може да дадете нов облик на всяка стая. Затова не ги пренебрегвайте, а смело експериментирайте с тях. 

  • Чудесна идея за постигане на азиатски стил са сламените рогозки – можете да ги използвате и като килимчета. Ако търсите нещо нетрадиционно, по този начин определено ще го постигнете.
  • Тъй като хармонията, спокойствието и мира са целите на източната култура, декорацията на кухнята ви е хубаво да бъде с природни елементи. Сложете в красива керамична купа красиви и цветни камъни или минерали и я поставете на видно място.
  • Внесете много зеленина – цветя, дръвчета. Бамбукът стои прекрасно и прави интериора необикновен и запомнящ се.


В духа на Япония

Характерно за японския стил е минималнистичното обзавеждане. То е семпло, но направено с вкус и стил.

  • Използвайте картини, в духа за Азия. 
  • Окачете на стената свитък с написан афоризъм или нарисувана картина. Това може да се превърне във вашата запазена марка, което ще отличава всяка кухня от вашата.
  • Използвайте тапети или картини с нарисувана японка – придават неподправен вкус на помещението.
  • Не прекалявайте никъде с нищо. Лекотата в японския стил е негова отличителна черта, така че не се изкушавайте да претрупате интериора.
  • Декоративни елементи или картини с японски вишни са много подходящи за този стил. С тях никога няма да сбъркате, а красотата им е толкова нежна и ненатрапчива, че няма как да не допадне на всеки. 

Вижте още: Невероятните и вдъхновяващи японски жилища


Фън Шуй терапия

Създайте баланс и хармония, докато приготвяте любимите си ястия. Основното във Фън Шуй ритуалите е именно постигането на баланс. За тази цел е нужно вдъхновение. Точно това трябва да прави кухнята, да ви привлича да вихрите въображението си. Помещението се нуждае от простор и светлина.

  • Разположете кухненските уреди на място, до което достига светлина, например до прозореца.
  • Цветовете, които са подходящи, са в светлата гама – нежни, земни, естествени.
  • Не забравяйте, че в основата на обзавеждането в азиатски стил стоят не само дизайнът и добрият интериорен подход, но и позитивната нагласа и душевната хармония. 

Готови ли сте да докарате Азия в кухнята си? Със сигурност няма да сгрешите, ако изберете този интериорен стил за дома си. Той има способността да внесе свежест, но едновременно с това да изпъкне с неподражаемост. Ако не се чувствате достатъчно сигурни в себе си и имате нужда от професионална помощ, специалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас са насреща. Можете да направите безплатна заявка  за проект. В отговор ще получите няколко оферти, сред които вие ще имате възможността да изберете най-оптималната за вас, само ако някоя от тях ви допадне.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта