Кухни 2019 – основни тенденции в организирането им

Публикувано на 27/05/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 29/05/2019 | Видяно 5 196 пъти

Когато кажем думата кухни – първата асоциация е вкусно приготвена храна. Наистина сърцето на дома е мястото, където се случват вкусните чудеса и то винаги трябва да бъде с отлична функционалност. В началото на лятото е най-добре да се направи леко освежаване или голям ремонт в кухнята, за да може в нея да има нови елементи, които са с цел по-доброто й функциониране. MaistorPlus тук идва на помощ.

Новите тенденции в дизайна на кухните вълнуват всеки един от нас. Оригинален интериор, нови технологии с нови уреди. И това ни очарова! И така, какви ще са тенденциите през 2019 г.? Нека погледнем.


Какво ново в интериора на кухнята през 2019 година?

С право може да се каже, че през тази година акцентът в кухнята пада върху мебелите, шкафовете и плотовете, както и се набляга на оригиналните медни аксесоари.

  • Дизайнерите през 2019 година отделят голямо внимание на текстурите и умелото съчетаване на различните видове повърхностни и цветове.
  • Най-често за 2019 година за кухненското пространство се препоръчва съчетанието от дърво и камък. И това не е случайно, защото в 21-ви век човек се обръща към естествения свят на природата.
  • Дървото е традиционен материал за кухненско обзавеждане, а пък каменните елементи дават по-голяма абстрактност в комбинация с цветни акцентни петна.
  • В някои случаи интериорните дизайнери препоръчват за това помещение мрамор и гранит. Смело се експериментира с различни повърхности, които имат по-матов ефект, а те перфектно се комбинират с черен цвят.


Ето и мнението на дизайнерите за цветните комбинации в кухнята през 2019 година!

Отново белият цвят и неговите нюанси са хитови, но те се съчетават идеално с цветни шкафове и плотове -  така се получават изключително оригинални цветни акценти. Дизайнерите подчертават, че червеното, тъмносиньото и сивото дават изключителна оригиналност на кухните като акценти.

Но пък ето и голямата новина -  вече смело се налагат кухни във виолетов и ментов нюанс. Доста смело и нетрадиционно решение.  Например, има изключително добри комбинации от светлозелени шкафчета и дървени плотове за оформянето на винтидж визия на кухненското помещение. По този начин кухнята се превръща в изключително свежо и изчистено помещение.

Едно важно пояснение – не е необходимо всичко в кухнята да е в зеленикаво или виолетово – трябва да има смели решения с перфектна естетика.


Обърнете внимание на пода и новите технологии в кухнята

Подът в кухните за 2019 година, според интериорните дизайнери, трябва да бъде светло кафяв, за да се получи едно хармонично съчетание с останалите елементи. Има различни видове подови покрития, които са оптимално добри решения в различен ценови клас.

И не на последно място, новите hi-tech технологии намират приложения в кухненското помещение и смело можем да отбележим, че днес говорим за една „интелигентна“, „умна“ кухня. В нея може да се програмират автоматично включване и изключване на различни уреди като кафемелачка кафеварка и електрическа печка. Абсорбаторът си остава задължителен елемент в нея, като на пазара има изключителни нови модели, които премахват всякакви миризми, отделящи се в процеса на готвене. 

Прочетете още: 4 страхотни идеи за кухни, разположени в мансарда


Не е ли време за ремонт на кухнята?

Не забравяйте, че в същото време тези помещения често се ремонтират и в тях се правят различни подобрения с цел по-добра функционалност. По този начин кухнята ще бъде наистина още по-комфортна и практична за ползване.

Вярваме, че Ви беше интересно да прочетете за тенденциите в кухненския интериор за 2019 година. Ако те са ви провокирали да се замислите не е ли време да помислите за една малка промяна или по-голям ремонт в своята кухня, не се колебайте да се обърнете към регистрираните в MaistorPlus изпълнители.  Заявете проект напълно безплатно, за да получите оферти, които да сравните и да се спрете на най-добрата. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта